„Мамка му!”. Един израз, който изразява много чувства. От крайно положителни, до крайно отрицателни. Тук този израз ще бъде използван с най-голямото възхищение, което можете да си представите.

Цялото европейско първенство по волейбол беше едно голямо „мамка му!”. Бихме ги наред като тъпани, а накрая паднахме по начин, по който само ние можем – адски болезнено, но и адски достойно. В мач, в който дъхът ти спира...

А вие, мамка му, вие сте големи! Вие сте огромни, уважаеми волейболни национали. Само това искам да ви кажа – огромни сте! Огромни като хора, огромни като мъже! Едни истински мъже, достоен пример за всички нас.

Майната им на медалите, майната им на французите, на италианците, на германците.. Вие сте много повече от тях! В изминалите дни вие обединихте цялата нация. Направихте дните ни по-добри и с повече надежда. Чакахме всеки следващ двубой. С нетърпение, с еуфория..

В спорта винаги има победители и победени. А вие, български лъвове, сте от първите. Мамка му, вие сте победители!

Няма какви други да сте след всичко, което направихте. Няма как Ники Пенчев да не бъде победител, след куража и силата, която показа. Няма как Ники Пенчев да не бъде пример за младите, които видяха как трябва да се държи един истински мъж.

Да, мъжете също плачем. Мъжките сълзи съдържат най-голямата болка, която някой може да си представи. А това 23-годишно момче я преживя тази болка. Това 23-годишно момче... Не, той не е момче всъщност! Той е мъж! Достоен мъж, пред когото трябва да се преклоним! И Ники Пенчев вече е пример за подражание на онези малчугани, които бяха в залата. Какво по-добро за бъдещото поколение от един достоен българин, носещ в себе си силата на духа ни. Силата на българина, която е носена през вековете. Непримиримост дори в най-тежките моменти! Деца, бъдете силни като Ники Пенчев, бъдете мъже като Ники Пенчев и България ще пребъде.

Бъдете мъже и като Владо Николов. Научете от него, че няма нищо по-достойно от това да си сгрешил и да имаш смелостта да се изправиш и да се извиниш на цяла една нация. Да имаш смелостта да кажеш „Аз съм виновен. Извинявайте!”. Ето това е мъжество и така трябва да се държи един истински представител на силния пол.

Накрая искам просто да ви благодаря! И да повторя: „Мамка му, големи сте! Огромни!”.

Горд съм, че съм българин, когато имам сънародници като Ники Пенчев, като Влади Николов, като всички волейболни национали, като... Вълкан Хамбарлиев. Горд съм и ви благодаря!
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ