Театралните представления в българския футбол не спират, но техният апогей тепърва предстои. В събота ни очаква нова порция шоу, в която най-вероятно ЦСКА ще полегне на Локомотив (София). Кокала, който плюе под път и над път “червените”, сега се нуждае от тяхната подкрепа. Така е. Съдбата понякога ти поднася изненади. Настъпват дни, когато се налага да молиш за помощ тези, които до вчера си наричал “чорбари” и “прасета”, та даже и средни пръсти си им показвал.
 
Същата е картинката и в Разград. Там месеци, та и цяла година, се чепкаха със Славия. То не бяха закани, закачки, атаки, обиди за огромни шкембета, бензиностанции и какво ли още не. Сега обаче Лудогорец опря до “белите” и до бензинджията с надеждата да зареди шампионско гориво. И ще чака чудо от тях при визитата им на “Герена”, защото при равенство между “Левски” и “Славия” и победа на разградчани в Монтана те ще измъкнат титлата.
 
Тук обаче изненада е с далеч по-малки шансове. Даже нищожни. Виж, на стадион “Локомотив” със сигурност ще гледаме циркови номера, “червените” ще излязат с голобрадите си юноши и “единицата” на "червено-черните" е в кърпа вързана.
 
Хубаво, “железничарите” ще бият, ама какво мисли Гонзо по въпроса. Черно море също държи съдбата на изпадащите в свои ръце, тъй като приема другия посягащ към сламката тим – този на “Ботев” (Враца). Врачани трябва задължително да спечелят, защото при “хикс” и успех на Локо (Сф) кандидатите за спасение отбори ще финишират с еднакъв брой точки. При това стечение на обстоятелствата “червено-черните” ще имат предимство при преките двубои – (3:0 в София и 0:0 във Враца).
 
Като стана дума за Гонзо, ето ти отново иронията на съдбата. Георги Иванов и Емил Велев изобщо не се имат от периода, в който бяха заедно на “Герена”. И ето че дойде мигът, в който Кокала ще очаква от Гонзо да му пусне кокала. Майни майтапа, ама понякога съдбата наистина се майтапи с нас.