За милиони няма закони! Така се пееше в един ретро хит от зората на демокрацията. А след това следваше: “за кокошка няма прошка.” Песента беше измислена за онези с дебелите ланци, анцузи от пясъчна коприна, бухалки и големи като тухли мобифони. 15 години по-късно тези господа, които станаха милионери точно в това време, носят скъпи играчки вместо мобифони, облечени са с лъскави костюми и замениха бухалките с...куфарчета пълни с пари. Плащат и си свирукат. Нали за милиони няма закони...Какъв е футболистът Мирослав Антонов или някой друг, опълчил се на милионите на Кирил Домусчиев, боса на Лудогорец?! Навремето кой смееше да каже нещо на онези с бухалките – никой. Сега кой смее да каже или направи нещо против волята на силния на деня – пак никой. Е, не се ли връщаме отново в ония години?! Всъщност, българският футбол никога не е напускал онези времена. Който има пари, той поръчва музиката. Така е в последните години. Само, където героите с парите се сменят. Сега Домусчиев плаща и казва, другите изпълняват. Казва го и Венци Стефанов, който днес побесня заради поредното решение в полза на...Лудогорец. Нали не сте си представяли, че ще стане чудо и БФС и всички комисии, подкомисии и служители ще вземат и ще решат нещо против волята на вожда. Няма такива филми. В случая се абстрахираме от чисто правния казус с нападателя Мирослав Антонов. Въпреки че Комисията по труда в Разград прекрати взаимоотношенията между футболист и клуб. След това Арбитражният съд в БФС не оспори това прекратяване на договора. И прехвърли топката към Спортно-техническата комисия, за да реши, има ли основателна причина Антонов да напусне Лудогорец. И тъй като случаят потъва в познати води, естествено, че футболистът е нищожество и клубът от Разград излиза печеливш.

Преди няколко дни в Северна Корея разпространиха списък с 18 вида прически, от които всички жени в страната могат да избират. За мъжете изборът беше ограничен до 10. Излиза, че българският футбол е по-зле дори и от железния ред в Северна Корея, дори там хората понякога имат право на избор и имат някакви права. Тук, в нашето БФС нямаш право, ако не си на правилната страна. Тогава излиташ от борда на “Фалкона” и потъваш. Докато пилотът с мангизите не благоволи да те помилва.

Господа, защо един клуб трябва да бъде постоянно толериран, защо телефонни разговори и спускане на заповеди продължават да управляват българския футбол и защо всичко зависи от добре преоблечени наследници на онези хора, които дерибействаха в началото на прехода?
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ