Европол разкри ужасяваща по своите мащаби мрежа за уговаряне на футболни мачове. Организацията е толкова сериозна, че обхваща двубои от Шампионска лига, Лига Европа, Бундеслигата и много други първенства.
 
След тези разкрития май ще излезе, че родната “А” група остава последният бастион на честната игра. Единствено у нас "черното тото" не може да пробие. Доказано! Защото до момента се направиха куп проверки на съмнителни мачове и се оказа, че в действителност не са съмнителни.
 
Вярно, арестуваха едни 10-15 човека от Черноморец, ама на другия ден ги пуснаха. Пък накрая се оказа, че не било черно тото и манипулиране на срещи, а незаконен букмейкър. И така, пак доказахме, че за корупцията във футбола ни няма място.
 
Единственият случай, в който роден отбор е бил замесен в тъмна схема, е контролата на националите с Естония 2:2. Ама и за тази среща доказахме, че ние не сме виновни. Всичко било наред – фирмата организатор, терена, съдията... Как да предположим, че зад мача стои якудза, камора, триадите или конгломерат на световните престъпни синдикати!? Ние всичко направихме като хората. Отидохме, играхме мач, Попето вкара две дузпи. Изобщо националите ни бяха перфектни професионалисти – казаха им: играйте. И те играха. Всичко след срещата пък бе поредното доказателство, че в България никой не се занимава с черно тото. Защото българин виновен за скандала не бе намерен. Дори и уличеният Костадин Хаджииванов – Коце Маца също не е намерен.
 
Да се чуди човек, какво тогава ни е объркано, та все черно тото ни се привижда.Я при 3:3 в контрола на ЦСКА, я на мача Славия – Пирин (Гоце Делчев). И все за уговорени мачове говорим, и за нагласени резултати и за букмейкърски къщи. А продължаваме да сме единствената страна, в която доказано такива работи не се случват.
 
Дали обаче не е, защото всеки предпочита да говори много и малко да работи. Вили Вуцов видя черното тото, ама няма да подаде жалба. Генерал Василев, който отговаря за феърплея, чу изказването на Вуцов, ама ще го подмине, защото няма пусната жалба. Сякаш бившият висш полицай не е чувал за самосезиране. Ама и да го направи, все тая – сега е в БФС, а там нито СРС-та ползват, нито полиграф. Даже нямат право да призоват хората на разпит. Та всичко е на доброволни начала. И най-много пак да се докаже, че черно тото у нас няма. Защото като ги питат Вили Вуцов и Тенчо Тенев дали са залагали, те смело ще отвърнат: НЕ.
 
Та така. Футболът ни си е едно ниво над всичко останали шампионати в Европа. Защото по данни на Европол в Англия и Германия манипулират срещи... А у нас – не, тъй като сме чисти и неопетнени, далече, далече от мръсните игри и порнографския (но и доходоносен) спорт. Наздраве на верующите!
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ