"Левски" е аут от Купата на България. "Сините" загубиха с 0:3 от Литекс на 1/4-финалите от надпреварата и я напускат безславно. Дали резултатът е справедлив или не... няма голямо значениe. Той е факт!

От значение са добрите перспективи пред отбора. А те са свързани със Стойчо Стоев. Да, това е треньорът, под чието ръководство "Левски" няма победа в последните три мача. Да, това е треньорът, под чието ръководство "Левски" не е отбелязал гол в последните си четири гостувания. Да, но това е треньорът, под чието ръководство, "Левски" придоби облик и отборът започна да радва с играта си (с малки изключения), а феновете отново започнаха да мечтаят и да си припомнят славните мигове с любимия клуб.

Снощи на градския стадион в Ловеч "Левски" практикува добре познатия си стил - много пасове, разнообразие, атаки по фланговете, смяна на темпото на игра... но загуби. Загуби, защото не вкара (вкара де, но някои хора бяха на различно мнение). Не вкара, защото няма класа в офанзивен план. Няма класа, защото няма футболисти, които да отбележат. А за това треньорът Стоев няма вина, тъй като доскоро в клуба нямаше достатъчно пари и се разчиташе само на свободни агенти. Нямат вина и футболистите, които са нагърбени със задачата да нижат гол след гол, тъй като те се стараят, но... толкова си могат. А толкова си могат, защото някои от тях са ментета. Тук следва и въпросът - "Трябва ли Стойчо Стоев да бъде жертван заради играчи, които съвсем скоро ще бъдат натирени от "Герена"?". Едва ли...

Ръководството на "Левски" трябва да демонстрира търпение, здрав разум, зрялост и управленски качества. Една треньорска рокада в средата на сезона няма да гарантира на клуба титла или куп победи, гарнирани със страхотна игра. Една треньорска рокада сега ще е безсмислена и най-вероятно ще върне отбора в началото на неговото развитие.

Така че, най-логичното е Стоев да изкара сезона начело на "Левски" и да класира отбора за евротурнирите (каквато и цел му е поставена). Докарайте му някой читав нападател и му осигурете малко вариативност в състава, пък знае ли човек - може "сините" да се борят за нещо повече от класиране в Лига Европа...
СВЕТЛИН ТОНЕВ/БЛИЦ