От всяко дърво свирка не става. И от всяко дърво футболист не става. Едно струващо 30 милиона паунда дърво обаче вече е играч. Издялано и готово за големите битки. От Анди Керъл преди и Анди Керъл сега разликата е огромна. Оттук до най-отдалеченото дърво. Та даже още и още по-далече.

Пълната промяна при Анди настъпи благодарение на Славен Билич. Мениджърът на Уест Хям успя тотално да преобрази Керъл. Затова в момента нападателят не е онзи скучен таран, който чакаше на гюме топката – тип консуматор и нищо повече. Онзи статичен футболист, който имаше само едно голямо предимство – да играе отлично с глава.

Хърватският специалист се зае със задачата да доразвие дълбоко скритите в Анди качества. И чрез специалните индивидуални тренировки го направи. Керъл вече използва краката си не само за придвижване, а за да подава пасове, да нанася удари по топката с тях. Особено с левачката.

Научил се е да гардира отлично топката, да увлича противниковите защитници и да отваря пространства за своите съотборници. Да се връща назад, да помага на халфовата линия и на защитата при статичните положения. Керъл е много по-мобилен отколкото преди. И резултатите са налице. Оставете трите гола, които вчера заби на Арсенал. Вижте играта му. Тя е тотално променена.  

Така Анди накара селекционерът на Англия Рой Ходжсън да се замисли. Допреди няколко седмици треньорът беше задраскал  тотално Керъл за Евро 2016.

Днес обаче нападателят на Уест Хям дава сериозна заявка за разширения състав, въпреки че ще му бъде трудно да се пребори, тъй като Англия разполага с много, много качествени нападатели – Хари Кейн, Джейми Варди, Даниел Стъридж и други. Но ако продължи в същия стил, Керъл ще успее. Така както успя да се превърне от дърво в играч.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ