Левски спечели с класическото 3:0 домакинството си на Етър от 15-ия кръг на efbet Лига. Победата беше в графата "задължителни" за "сините", които преследват Лудогорец (с 4 точки повече). И я постигнаха, при това с доста българи на терена. Треньорът Петър Хубчев все повече залага на родното, давайки шанс и на юноши на клуба. Именно това искат феновете. Къде обаче бяха те вчера, тъй като по трибуните на "Герена" имаше малко публика? Това обаче е друга тема... 

Срещу Етър героят от САЩ`94 заложи на голям брой българи - нещо, което при Лудогорец и ЦСКА се наблюдава по-рядко напоследък. 

Общо осем наши сънародници защитаваха екипа на Левски вчера. Петима започнаха титуляри - Живко Миланов, Иван Горанов, Мартин Райнов, Станислав Иванов и Здравко Димитров, както и тримата, включили се като резерви - Ивайло Найденов, Мартин Петков и Асен Чандъров.

За съпоставка ще отбележим, че за Лудогорец при победата с 3:1 над Берое играха само двама българи - националният вратар Пламен Илиев и защитникът Антон Недялков. 

Наставникът на ЦСКА Милош Крушчич също не използва чак толкова много наши сънародници. При победата с 2:0 над Черно море във Варна от първата минута започнаха само Петър Занев, Пламен Гълъбов и Валентин Антов. А от тримата, появили се на смяна през второто полувреме влезе само един българин - Кристиян Малинов.  

Ситуацията при третия в класирането Локомотив (Пловдив) също не е по-различна. При равенството със Славия в София треньорът Бруно Акрапович разчита на петима българи. И при "смърфовете" по-голямата част от играчите са от чужбина. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Няма спор, че Лудогорец отдавна се утвърди като клуб, залагащ на качествени чужденци, които са в основата на успехите на отбора вече няколко години. Ръководството на шампионите плаща немалки трансферни суми за привличането им, докато в Левски и ЦСКА е различно - подписват предимно със свободни агенти. Някои успявaт да се наложат и да "вземат хляба" на българите, други разочароват и биват освобождавани след няколко месеца. 

В момента доказаният специалист Петър Хубчев показва на колегите си треньори в грандовете, че може и с българи. Резултатите на Левски засега са добри - "сините" са само на 4 точки зад Лудогорец и са в играта за титлата. ЦСКА обаче изостава сериозно - с цели 11 точки. Феновете на "армейците", като тези на Левски, със сигурност биха искали да виждат повече българи с червения екип, след като с наличните чужденци отборът за момента не може да намери място дори в тройката. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Българите, които играха за Лудогорец при победата с 3:1 над Берое:
Титуляри: 
Пламен Илиев
Антон Недялков

Българите, които играха за Левски при победата с 3:0 над Етър:
Титуляри: 
Живко Миланов 
Иван Горанов
Мартин Райнов 
Станислав Иванов
Здравко Димитров 
На смяна влизат:
Ивайло Найденов
Мартин Петков
Асен Чандъров 

Българите, които играха за Локомотив (Пловдив) при равенството 1:1 със Славия: 
Титуляри:
Мартин Луков
Петър Витанов
Бирсент Карагерен
Георги Илиев
Димитър Илиев

Българите, които играха за ЦСКА при победата с 2:0 над Черно море:
Титуляри: 
Пламен Гълъбов 
Петър Занев 
Валентин Антов 
На смяна влиза:
Кристиян Малинов 

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020