Съдбата, рано или късно, ти дава това, което ти е отнела. Тази житейска максима важи с пълна сила за мачовете между Левски и ЦСКА през настоящия сезон.

В първите два „сините” спечелиха с по 1:0 след автоголове – съответно на вратаря Черниаускас и на Стивън Перейра. Снощи обаче „червените” победиха с 2:0, а първият гол падна по подобен начин. Тиаго Родригес изпълни фаул, топката рикошира в гърба на Станислав Костов, заблуди Николай Михайлов и влезе във вратата.

Рано или късно всичко се връща. Така ЦСКА си върна за двете нелепи загуби. Любопитното е, че не само попадението, но и играта на „червените” беше като тази на „сините”, които по-рано през сезона два пъти ликуваха. ЦСКА не превъзхождаше кой знае колко много своя опонент, но с повече характер, воля и хладнокръвие стигна до победата, която го оставя в играта до последния кръг. Съвсем скоро, в петък, предстоят финалните двубои, когато ще разберем кой ще е новият шампион на България – Лудогорец или „армейците”.

Шансовете на разградчани са доста по-големи поради три причини. Първо, те не са зависими от никого, а от себе си. Второ, играят у дома. И трето – отборът излезе от психологическия срив, след като дълго време не беше усещал вкуса на победата. След загуба и три равенства Лудогорец вчера най-сетне спечели, туширайки Ботев насред Коматево с 2:0.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

И докато ЦСКА ще таи някакви надежди за титлата, Левски ще трябва да насочи силите си към предстоящия бараж със седмия в крайното класиране за участие в Лига Европа.

Така или иначе обаче „сините” фенове няма да запомнят с добро и този сезон, от който ще излязат отново без трофей. Той ще бъзе запомнен и със странния факт, че от четири мача срещу вечния си съперник ЦСКА левскарите не успяха да отбележат нито един гол. Както вече споменахме, първите два двубоя приключиха с техни победи, но след автоголове. Третият завърши 0:0, а последният – 0:2... Случай, какъвто досега не бяхме срещали в цялата история на мач №1 на България.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019