ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Ръководството на „Левски“ започна селекция под пара. За цялата лятна пауза „сините“ привлякоха трима играчи – Цветан Генков, Рамон Лопес и Кевин Бру. Сега само за последните две седмици на „Герена“ взеха четирима нови – Алехандро Лопес, Йордан Милиев, Мирослав Иванов и Димитър Макриев. Ударната работа по селекцията в клуба вероятно се дължи на постоянното настояване на треньора Славиша Йоканович.
 
Спешното привличане на нови е работа под пара за спортно-техническото ръководство, но по-скоро това е една селекционна попара. Когато вкъщи имаш стар хляб, за да не го хвърлиш, си правиш попара. На „Герена“ взеха играчи, които никой друг не искаше и бяха ненужни. Милиев ходи на проби до Авелино, но от италианския отбор го върнаха. Шуменския Деко разтрогна с Лудогорец, след като се оказа, че е ненужен на новия треньор Стойчо Стоев. Последният официален мач на Димитър Макриев е от 19 март. Алехандро Перес дойде под наем от Хетафе, където е толкова ненужен, че миналия сезон беше преотстъпен на Уеска, който изпадна от Сегунда дивисион. За играчите на проби няма да говорим, тъй като последният успешен за „сините“ играч, преминал през тестове, май беше Седрик Бардон.
 
Едва ли това може да се нарече качествена селекция, с която „Левски“ ще гони шампионската титла в сезона на 100-годишния си юбилея. Още когато Наско Сираков стана спортен директор в началото на лятото, се знаеше, че тимът има спешна нужда от играчи на определени позиции – особено в защитата и халфовата линия. На „Герена“ обаче изтърваха една от основните си цели да отиде в конкурент. „Сините“ няколко години преследваха Йордан Терзиев от Черноморец, а той подсили Лудогорец. Христо Златински премина от Локомотив (Пловдив) в Разград като свободен агент. А това са двама от най-качествените български играчи в елита. Примери има много.
 
Вместо да пращат съгледвачи да търсят играчи под лазурното слънце на Бразилия, „Левски“ по-добре да командирова скаутите си на стадион „Лазур“ в Бургас, където Димитър Димитров-Херо да преподава уроци как се намират евтини качествени чужденци, които се оказват достатъчно силни за българския елит. Примери за това също много.
ВЕСЕЛИН РУСИНОВ, БЛИЦ