Зрелище, спектакъл, голов порой... Такива бяха заглавията след дербито между ЦСКА и Левски, което завърши с внушителното 3:3. Поглеждайки резултата си казваш, че това наистина е бил мач, който не трябва да се изпуска. Уви, това е само на пръв поглед.

Реално "червени" и "сини" не показаха футбол дори от средна класа. Шест гола, плод на големи грешки, плод на пратени напосоки центрирания, плод на неразбирателства и най-вече плод на безобразно слаби защити. Не видяхме повече от 10-ина що годе смислено сътворени атаки, които да предложат нещо различно от хвърляне на топката в наказателното на съперника, където надеждата бе някой да случайно да я засече или пък защитник да направи грешка. И това беше цял мач.

Символичните домакини от ЦСКА бяха толкова слаби отзад, че всяко центриране на "сините" водеше до опасност. Играчите на Левски вкараха три гола изцяло благодарение на отбраната и Бусато. Голът на Горанов дойде от дузпа, до която се стигна след неразбирателство между Занев и Бусато. Попадението на Тиам падна, след като халфът бе непокрит и оставен да играе с глава спокойно на 2 метра от вратата. Преди това Ейолфсон и Каргас бяха двамата, които скочиха и бяха най-близко до топката, без да има съпротива от "червената" отбрана. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

При третото попадение на Левски Станислав Иванов беше оставен спокойно да центрира, Бусатро увисна, а Симеон Славчев бе единствен в наказателното поле и не беше покрит.

Разбира се, положението в отбрана на Левски не беше по-различно. Янис Каргас има пръст във всички голове на ЦСКА. Първо вкара гол в собствената си врата, след това извърши дузпата, макар нарушението да бе присъдено на Холмар. Двамата оставиха играч на ЦСКА да се разходи между тях, а след това гъркът блъсна с ръка в гърба Евандро. Третият гол започна с две грешки на Иван Горанов, който първо опита да се прави на плеймейкър, вместо да подаде на най-близкия халф, който да я задържи. След това изпусна на крилото съперник, а накрая Каргас остави Али Соу непокрит да стреля с глава.

Почти всяка атака към двете врати миришеше на гол, но не заради офанзивната мощ на двата отбора, а заради дефанзивната немощ на същите. ЦСКА удари и две греди, а също така изпусна и други положения. В Левски сериозно трябва да се обърне внимание на този факт. В ЦСКА пък имат друг проблем - всеки точен удар към тяхната врата беше гол. 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ