"Со кротце, со благо и со малце кьотек". Или перефразирано от Славиша Стоянович - "Со кротце, со благо и со малце рокендрол". 

Това е основното от представянето и първите думи на новия треньор на Левски. Разбира се и казаното: "Но има неща по-големи от парите. Да обичаш Левски, да обичаш феновете...". 

Втората част обаче няма да й обръщаме много внимание, защото е стандартно изказване за всеки, който идва в нов клуб, защото все пак вече е част от цялата картинка. Разбира се, финансовите параметри на договора с две длъжности не са ясни, но се предполага, че Славиша няма да взема голяма заплата и можем да му кажем "Dobro opravljeno"*.

Рокендролът е важен в случая. Ако има нещо сигурно, то това е, че със своята харизма Славиша ще успее да запали по своя рокендрол играчите в синьо. Той е отличен психолог и специалист в това да знае как да се отнася към всеки един отделен футболист. Едва ли феновете на Левски, а и самият Стоянович, някога ще забравят онази последна тренировка 21 януари 2019 година, когато всеки един играч го изпрати с прегръдка и сълзи на очи. И със сълзи си тръгна самият треньор. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Обаче рокендрол с Обертан, Ейолфсон, Яблонски, Тиам, Мариани, Цветкович и Горанов е едно нещо. Рокендрол със Стаматов, Петков, Старокин, Юруков, Найденов, Краев и т.н. е съвсем друго нещо. И тук точно Стоянович ще трябва да покаже майсторство и характер.

Всъщност словенецът ще трябва да реши и още нещо - отношенията с Павел Колев. Изпълнителният директор на Левски беше този, който дойде и веднага освободи треньора. Дори го направи така, че да остави горчив вкус - директно закара новия треньор Георги Дерменджиев на лагера на тима и обяви на Стоянович, че е излишен. Малко по-късно Колев дори обяви: „Славиша Стоянович не си направи услуга сам на себе си, след като преговорите му с федерацията на Латвия излязоха наяве. Няма да му бъде лесно. Той се постави в ситуация, в която не трябваше“... 

Е, сега двамата ще трябва да мелят брашно заедно и да загърбят миналото, ако са имали някакъв проблем помежду си.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ

*"Браво" на словенски