“Левски” върви бавно, но сигурно към едно “постижение” отпреди 22 години. През сезон 1989/90 “сините” финишираха на четвърто място в крайното класиране на “А” група, не спечелиха Купата на България и останаха извън европейските клубни турнири. На 30 май 1990 година Сливен изненада всички, триумфирайки с държавния трофей след 2:0 срещу ЦСКА на стадиона в Габрово.
 
Тогава балансът на “сините” в елита бе 35 точки, 12 победи, 11 равенства и 7 загуби. В момента “Левски” има по-добър точков актив, а и до края на първенството остават още мачове. Ако обаче момчетата от “Герена” не се вземат в ръце, ще изпуснат последния влак за Европа.  
 
Любопитното е, че през следващия сезон (1990/91) “сините” завършиха още по-надолу в крайното класиране – шесто място. Те обаче вдигнаха Купата след 2:1 над “Ботев” (Пд) във Велико Търново и по този начин се снабдиха с европейски визи. Днес обаче “Левски” е извън борда в битката за държавния трофей. Крета на четвъртото място и възможността да повтори случая от 1990 година никак не е минимална....