Лудогорец постигна огромен успех, след като победи ПСВ Айндховен в Холандия в дебютното си участие в груповата фаза на Лига Европа. Над 90% от родните фенове приемат победата и адмирират шампионите. Има обаче и други мнения. Поради тази причина БЛИЦ ви предлага две гледни точки на двама колеги. Едната е отрицателна, а другата положителна.
 
Успехът на Лудогорец – късмет и случайност
 
Лудогорец наистина заслужава овации за победата си в Холандия срещу ПСВ Айндховен. Нека обаче не летим в облаците, а да слезем на земята и да погледнем малко по-реално на случилото се снощи. Успехът с 2:0 е плод на голяма доза късмет и на още по-голяма доза случайност. Холандският клуб със сигурност подцени българския тим (всъщност дали е правилно да говорим за български тим, след като в стартовия състав имаше само двама българи…). Ако това беше бараж за влизане в групите на Шампионската лига, повярвайте, ПСВ нямаше да подходи толкова небрежно към своя съперник. Ето защо смея да твърдя, че тази победа е постигната с късмет и случайност. Късмет, защото в състава на ПСВ Айндховен липсваха четирима титуляри, сред които и най-важният, най-силният футболист на отбора – голмайсторът Вайналдум. Разбира се, поздравления на Лудогорец, но нека все пак имаме предвид споменатите факти. Бъдете сигурни, че мачът в София няма да бъде никак лек. Няма да бъде леко на шампионите и срещу останалите съперници в групата – Черноморец Одеса и Динамо Загреб.
ГЕОРГИ МАКРИЕВ
 
Шампионите доказаха защо са шампиони
 
Само злобари и завистливи „специалисти” могат да твърдят, че победата на Лудогорец е случайна. Но, какво да се прави, това са типични български черти. Истината, уважаеми читатели, е следната. Лудогорец заслужено спечели, защото НАДИГРА по всички показатели своя опонент. Успехът би бил късметлийски, ако цял мач се беше играло пред вратата на разградчани, а те с два удара да бяха отбелязали два гола. Вижте се, че в състава на шампионите има огромен напредък от тактическо естество след идването на Стойчо Стоев. Да не говорим за дисциплина и физическа издръжливост. Особено физиката, която е много важен компонент за състоянието на даден отбор.
Да, в състава на ПСВ наистина го нямаше техният голмайстор, но забележете следния факт. 7 от титулярите и двама от влезлите като резерви (сред които бившият играч на Манчестър Юнайтед Парк Джи-Сунг) в плейофните сблъсъци с Милан. Италианският колос завърши 1:1 при гостуването си на ПСВ Айндховен, а Лудогорец спечели с 2:0.
Нека поне веднъж кажем стоп на злобата и завистта. Нека се поклоним пред шампионите, които ни накараха да се чувстваме горди. Това чувство отдавна се бе изпарило от душата на българския запалянко. И когато се появи отново, хайде да не го убиваме. Браво, Лудогорец. Вие доказахте защо сте шампиони на България.
МИХАИЛ ДОКОВ