Казват, че няма по-голям от клуба и че една птичка пролет не прави. ЦСКА обаче щеше да изглежда по съвсем друг начин, ако на терена срещу Левски бяха Николай Бодуров и Рубен Пинто. Двамата са изключително опитни, истински бойци, врели и кипели в подобни битки. Но по заповед на клубното ръководство „бунтарите” продължават да са не само извън стартовите единайсет, но и аут от разширените състави за мачовете.

Как ЦСКА да побеждава и да спечели най-после титлата, след като обръща гръб на най-рутинираните си играчи. Хайде, отсъствието на Пинто не се забеляза толкова много при равенството 2:2 с Левски вчера, защото Бикел и Малинов играха отлично и действаха безпогрешно в средата на терена. Спечелиха много единоборства, отнеха доста топки, играха на ниво не само в дефанзивен, но и в офанзивен план. Но липсата на Бодуров зейна със страшна сила. Ники щеше да внесе спокойствие в центъра на отбраната и нямаше да се стигне до грешките, довели до попаденията и головите ситуации на Левски. Пламен Гълъбов има потенциал, но си личи, че не е готов за дерби от ранга на това срещу „сините”.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

ЦСКА успя да се измъкне от загубата и да достигне до равенството, но това не е плод на случайността, а на отличните решения на Люпко Петрович. Извършените от сръбския специалист смени дадоха резултат – ирландецът Греъм Кери асистира и за двете попадения. И ако изравнителният гол беше паднал малко по-рано, „червените” цяха да имат шансове да постигнат пълен обрат – нещо, което никога не са правили в цялата история на мачовете срещу Левски.

Крайно време е да се сложи край на вътрешните дрязги в Борисовата градина. Защото именно те, а не съдиите, БФС, ЦРУ или КГБ са виновни за загубените точки и изоставането в класирането. Да, ЦСКА започна да играе по-добре и шансове за атаката на върха остават. Но с Бодуров и с Пинто „армейците” ще са още по-солидни и стабилни на терена. Въпросът е дали има кой да чуе всичко това...
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020