Асоциацията на футболните треньори в България сътвори поредната глупост от своето създаване. Излезе с декларация срещу наставника на Пирин Наджи Шенсой заради изказването му след мача срещу Берое (1:1). Въпросният треньорски синдикат се почувства обиден, тъй като косоварят обяви, че футболните специалисти в България са мачкани като хамали на Капалъ Чарши.

И тук на преден план излиза въпросът защо една организация напада треньор, който всъщност призова за нейната помощ, помощ и гръб за всеки един футболен треньор? Очевидният отговор е, че АФТБ не желае да си развали рахатлъка и да се скара с БФС, вместо да си свърши работата на истински синдикат.

Защо тази декларация? Защото Наджи Шенсой излезе и каза истината за ситуацията в българския футбол, за страхливите футболни съдии и техните постоянни компенсации след направени грешки! Или пък глобата за изразена лична позиция! Къде е свободата на словото?

Къде е работата на истинския синдикат? Няма я! Затова уважаема Асоциация на футболните треньори в България – или си влезте в истинската роля, или вземете се самозакрийте! И без това няма полза от тази организация, ръководена от успешни и уважавани треньори, които през годините също са се оплаквали от очевидните неправди и кривини на българския футбол.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ