Левски остана без големия си боец Живко Миланов. 35-годишният сърцат защитник е принуден да сложи преждевременно край на състезателната си кариера. За капитана на "сините" предстои много важен мач - за здравето му, като всички му стискаме палци и му пожелаваме и от него да излезе като шампион и да го спечели по-скоро!

"Преди 3-4 месец бях диагностициран със заболяване, което засяга белия ми дроб. Трябваше да прекратя кариерата си, принуден съм да го направя. Не исках да казвам какво е, изчакахме, за да се потвърди диагнозата. Доброкачествено е, но с оглед засягането на белия дроб, трябва да напусна професионалния спорт. Уверяват ме, че може всичко да си е нормално", разкри през сълзи Миланов след реванша с Локомотив (Пловдив) (0:0). Левски отпадна от "черно-белите", които ги бяха победили с 2:0 на "Лаута". 

Снощи Живко за пореден път доказа, че е истински боец. Лекарите са го посъветвали да не излиза на терена, но той отново стисна зъби и се бори до последен дъх за любимия Левски. Така както го правеше години наред, демонстрирайки безграничната си любов към клуба, който го изгради като футболист и човек. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Уплахата му от болестта пролича, докато говореше за здравословния проблем. Но едва ли някой би успял да сдържи сълзите си, когато разкрива подобно нещо... Живко обаче не се уплаши да излезе на терена за последния си мач и да се бори за любимия отбор и за любимата публика. Именно капитанът на Левски е победителят от снощния мач, въпреки отпадането от Локомотив (Пловдив). И заслужено обра овациите на всички, които присъстваха на "Герена". Не сдържа сълзите си и докато благодареше и се кланяше пред аплодиращите го фенове. А сълзите му бяха истински, в това ни най-малко някой се съмнява. Защото Миланов е истински капитан, който ще липсва на Левски.

Последният мохикан от "Синята приказка" постигна много - три пъти е шампион на България, три пъти вдигна Купата на България за 11-те сезона със синята фланелка (231 мача и 12 гола).

А най-ценното, което спечели, е любовта на феновете. Направи го още преди години, борейки се и давайки всичко от себе си за Левски. Сега Миланов просто е принуден да каже "сбогом", колкото и да не му се иска. Но в Левски със сигурност имат нужда от него и след време. И Миланов трябва по-скоро да се завърне в клуба - дали като треньор или на някаква друга длъжност.  

Сега най-важното е Живко да спечели важния мач, в който сме убедени, че влиза като фаворит. Болестта трябва се плаши от борбения капитан на Левски, който знае как да я отстрани и да продължи с високо вдигната глава.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Класирането в efbet Лига
efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020