Капитанът на Левски Живко Миланов разкри, че има проблеми с белия дроб и заради това преждевременно слага край на състезателната си кариера.

"Преди 3-4 месец бях диагностициран със заболяване, което засяга белия ми дроб. Трябваше да прекратя кариерата си, принуден съм да го направя. Не искам да казвам какво е, но изчакахме толкова време, защото трябваше да се потвърди диагнозата", обяви Миланов през сълзи.

"Докторите ме уверяват, че съм се отървал с най-лекото, но затова избрах този мач днес да е последният и да не играя приятелски срещи, колкото да се каже, че приключвам", добави капитанът на Левски. 

"Исках да си завърша кариерата, когато аз пожелая, а не нещо да ме откаже.. Но няма как, това беше. Оттук нататък и аз ставам фен и ще гледам отстрани. След като 25 години от живота ми са минали във футбола, най-вероятно ще се занимавам в тази дейност. Ще премисля нещата. Желая успех на Левски", коментира още тъжният и плачещ Миланов пред събралите се журналисти на "Герена".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Имал съм много хубави мигове. Казах им и на младите момчета, че най-хубавият миг беше, когато ме извикаха да тренирам с първия отбор. Само да тренирам. Те трябва да помислят повече за раздаване, отколкото за някои други странични неща. Като мой наследник виждам Ивайло Найденов, трябва да му се даде шанс, има качества, които може да развие в следващите години. Стаси, Юруков, Мартин, всички млади момчета имат шанс. Сега ще имат още по-голям шанс, но всичко си зависи от тях. Трябва да почнат вече да показват характер, всичко си зависи от тях.

Нормално като баща да мечтая синовете ми да играят за Левски, но това ще си го определят те. На мен никой не ми е помагал, те ще си покажат сами дали имат качества да играят тук. Преди 20 години едва ли съм си мечтал, че ще изиграя всички тези мачове и че ще имам такова изпращане. Апелирам феновете да са още повече сплотени и клубът да се опита да излезе от тази ситуация. Ясно е, че само с феновете няма да стане, хората в клуба ще се опитат да направят всичко необходимо", добави Миланов.

"Всичко ще е прозрачно, няма да бъде източван клубът, както е ставало в годините след напускането на Тодор Батков. За болестта не искам да влизам в детайли, доброкачествено е, но с оглед засягането на белия дроб, трябва да напусна професионалния спорт. Уверяват ме, че може всичко да си е нормално. Оптимист съм, Левски е най-големият клуб в България, това се доказа в последните месеци. Надявам се да има левскари с възможности, защото повечето хора нямат възможност да издържат отбор с капацитета на Левски. Надявам се Левски да намери спонсор, който да го издържа в следващите години", каза още сърцатият защитник след реванша с Локомотив (Пловдив). "Сините" отпаднаха с общ резултат 0:2.