Левски използва официалния си сайт, за да благодари на капитана Живко Миланов. Вчера защитникът изигра последния си мач за „сините“ и след неговия край със сълзи на очите обяви и причината за прекратяването на кариерата си. 35-годишният десен бек разкри, че му е поставена диагноза за доброкачествено заболяване на белите дробове. Затова Левски излезе с трогателно съобщение, което завършва с думите: Левскар не ставаш, левскар се раждаш!

ОФИЦИАЛНОТО СЪОБЩЕНИЕ НА САЙТА НА ЛЕВСКИ
Капитанът на „Левски“ Живко Миланов официално сложи край на кариерата си. Железният бранител изведе за последен път любимия си тим в мача с „Локомотив“ (Пд), оставяйки зад себе си бляскава кариера с три шампионски титли, три купи и множество успехи в Европа. 35-годишният капитан завърши кариерата си с 231 мача и 12 гола с екипа на „Левски“.

Преди мача с „Локо“ Живко бе награден от изпълнителния директор Павел Колев, както и от БФС, а публиката го аплодира и скандира името му. Той пък се отблагодари с поредния мач, в който до последната секунда не се предаде под проливния дъжд и търсеше успеха. След последния съдийски сигнал сълзите бяха неизбежни. Просто, защото сърцето му бе на „Герена“. Той прекара детските си години тук и сложи края на своята кариера у дома.

Живко бе и винаги ще бъде пример за силата на левскарския дух и борбеност. Той бе професионалист до последната секунда на всеки мач. Така, както бе и днес.

След последния си мач с екипа на „Левски“ капитанът разкри, че преди 3-4 месеца е бил диагностициран със заболяване, което засяга белия му дроб. Именно това е довело до решението му да сложи край на състезателната си кариера.

„Изчакахме доста време преди да обявя решението си, за да се потвърди диагнозата. Не искам да навлизам в детайли - само ще кажа, че е доброкачествено. С оглед на това, че засяга белия ми дроб трябва да се откажа от професионалния футбол, но ме увериха, че всичко ще е наред", сподели Миланов.

Благодарим ти за всичко, Живко!

Левскар не ставаш, левскар се раждаш!