Две изпълнения ще бъдат коментирани дълго време след снощния финал на Лига Европа – вторият гол на Севиля (брилянтна атака като по учебник) и неотсъдените дузпи в полза на Ливърпул. Не една, не две, а три.

Особено безспорно беше двойното нарушение, когато защитник на испанския тим първо игра с ръка, а същевременно събори с коляно Роберто Фирмино в наказателното поле.

Резултатът вече беше 1:0 за Ливърпул и, бъдете сигурни, мачът нямаше да се развие по същия начин, ако англичаните бяха си осигурили два гола аванс. Шведският съдия Йонас Ериксон обаче си затвори очите.

Хайде да е веднъж, минава някак си. Хайде да е втори път. Но при три става нагло и скандално. Вариантите са три  или шведът е бил хванат от испанците, или е некадърен рефер, или просто не е видял добре ситуациите. Да, човешко е, ще кажат някои – всеки може да сгреши. Прощавайте, ама това са цели три ситуации.

Това малко или много се отрази върху психиката на Ливърпул. А изравнителния гол от съблекалнята, паднал в самото начало на второто полувреме, още повече срази духа на английския отбор. След 1:2 пък тимът на Клоп вече рухна отвсякъде.

Никой не омаловажава успеха на Севиля. Напротив – тимът отново доказа, че е голям евробоец. И няма как да не е, след като за пети път и трети пореден печели турнира. Но, както вече споменах, мачът щеше да е съвсем друг при 2:0 за Ливърпул…
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ