Със седмица назад в календара бе преместен лекоатлетическият турнир „Децата на София” заради предстоящия на 1 октомври мач от Шампионската лига между българския шампион Лудогорец и европейския първенец Реал (Мадрид).

Надпреварата, организирана от СК Приорити спорт със съдействието на БФЛА, трябваше да се проведе на 27 септември на националния стадион „Васил Левски”. Според изискванията на УЕФА обаче съоръжението трябва да бъде затворено още от 26-и и никакви дейности не може да се провеждат в периода до мача.

„Това наложи да преместим турнира за 4 октомври като се извиняваме на всички участници и ангажирани с организацията му хора, но наистина нещата не зависят от нас”, коментира основният „виновник” за съществуването на проявата Магдалена Христова.

Програмата за турнира засега остава непроменена, като са предвидени 8 дисциплини – 60 м, 100 м, 300 м, 600 м, 800 м, скок дължина, скок височина и гюле. Малките състезатели ще бъдат разделени в 4 възрастови групи на родените от 1999 г. до 2006 и след това.