Героят от САЩ`94 Даниел Боримиров, който вчера говори пред БЛИЦ за проблемите относно намеренията си да изгради модерна база в столичния квартал "Бояна", даде интервю пред медията ни и за любимия си Левски:

- Г-н Боримиров, разочарован ли сте от слабото представяне на Левски този сезон?
- Няма човек, обичаш Левски, който като вижда начинът на игра и мястото в класирането, да не е разочарован. Но Левски преминава през много трудни времена и вярвам, че ще успее да се справи с тежкото положение, в което се намира.

- Какви забележки имате относно играта на любимия си отбор?
- Играта ни е на много слабо ниво. И сигурно ще бъде така, докато редуваме по 6-7 футболисти, които на полусезона да ги сменяме и да идват нови. Трябва да се залага на момчета от школата. Нека се дава шанс на две-три наши момчета, които дори и да допускат грешки, левскарите ще им простим. Защото левскарите знаем отлично какво е Левски. Нека не се залъгваме - чужденците идват тук само за пари. Силно се надявам това нещо скоро да се промени и да започне Левски да се върне към традициите си - да залага предимно на българите и на няколко чуждестранни попълнения, които да изпъкват, да бъдат класа над нашите.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

- Сигурно следите и случващото се в школата на клуба, където години наред бяхте директор?
- Да, но и там не е розова картинката. Като гледам резултатите и на школата, направо ми настръхва косата. Онзи ден наш отбор падна с 1:6 от Славия. Не си спомням някоя от гарнитурите ни да е записвала такъв позорен резултат. По мое време това нещо нямаше как да се случи, а сега... Дори чувам, че броят на футболистите в отборите в школата е доста ограничен. Има гарнитури само с по 13-14 момчета. Отливът от школата на Левски е голям. Талантите ходят в други отбори, а като знам какво беше преди години - всеки искаше да играе в Левски.

- Обяснението ви за отлива, който се наблюдава?
- Това е следствие политиката на Йончо Арсов (б.р. - директорът на ДЮШ на Левски), който с действията и постъпките си изгони седем топ треньори. А сегашните, които назначи, никой не ги знае и познава.

- Усеща се, че ви е мъчно заради случващото се в любимия ви клуб?
- Нормално да е така. Няма как да не ми е мъчно, тъй като 5 години се трудих неуморно и инвестирах немалко в школата, а сега всичко отиде на вятъра.

- И финансово ли подкрепяхте школата на Левски?
- Да, случвало се е. Но когато искаш всичко да е наред е така - даваш мило и драго.

- Ще ви видим ли отново на "Герена"?
- Не знам, не зависи от мен.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ