Председателят на Управителния съвет на Левски Даниел Боримиров коментира случващото се в любимия му клуб. Легендата на "сините" е убеден, че Хамрун Спартанс ще бъде отстранен, а с продължаването напред в евротурнирите на "Герена" ще заработят солидни приходи. Реваншът с малтийците от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите е в четвъртък от 21:00 часа. "Сините" спечелиха първата среща с 1:0 с гол на Филип Кръстев в последните секунди.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

"Предвид мачовете, които изиграхме през пролетния дял от шампионата, очаквах такъв старт на сезона, защото виждам работата на целия треньорски екип и на цялото ръководство. Всичко това не е случайно, всичко това е целенасочено и се радвам, че нещата се получават и клубът върви във възходяща линия", коментира Боримиров в интервю за Дарик радио и dsport.

"Предвид финансовата ситуация в клуба, предпочитаме да правим малки крачки, но крачки, които да са градивни и Левски да се стабилизира финансово", продължи легендата.

"Треньорският екип, най-вече в лицето на Станимир Стоилов, знае най-добре как трябва да излезе отборът в реванша с Хамрун. Мисля, че и самите футболисти осъзнават колко важен мач предстои. Направихме първата крачка и мисля, че с помощта на публиката ще направим и следващата крачка да продължим напред. Вярваме, че европейските клубни турнири могат да помогнат финансово на клуба и затова сме се устремили натам. Мисля, че всеки един в клуба осъзнава, че класиране в групите би помогнало във финансово отношение", подчерта Боримиров.

"Към момента това са ни възможностите и вървим по този път. Нашите млади футболисти трябва във всяка тренировка да влагат максимума, за да могат да растат. Хубавото е, че в отбора има някои опитни футболисти, които имат международни мачове зад гърба и те са хората, които трябва да поведат останалите. Две трети от футболистите не са играли евротурнири", каза той.

"Радващо е, че всички хора в клуба с работата си, най-вече екипът на Станимир Стоилов с начина, по който преобрази отбора, успя да върне нашия 12-и играч на стадиона. Смятам, че с всеки изминал ден, седмица и месец трябва да израстваме и да сме апетитна хапка за хората и големите корпорации", завърши Даниел Боримиров.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК