ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Левски се споразумя с кипърския Акритас за привличането на родения в Барселона Джавад ел Джемили, разбра ексклузивно БЛИЦ. 20-годишното крило вече има резервиран билет и ще пристигне в София утре. Той ще премине задължителните медицински прегледи, след  което ще подпише личния си договор.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Ел Джемили ще премине през задължителните медицински прегледи и ако всичко при тях е наред, ще подпише договор със "сините". Двете ръководства са постигнали споразумение по трансфера, като клубът от Острова на Афродита ще си запази 20% от бъдещ трансфер на играча.

Плакатът, който показа другото лице на левскарите

До момента треньор на Ел Джемили в Акритас беше бившият наставник на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА Бруно Акрапович.

Джавад е роден в Барселона, но има марокански корени. Затова е с двойно поданство – мароканско и испанско. През този сезон е взел участие в 19 мача за последния в кипърското първенство и е вкарал 2 гола.

Той играе предимно като дясно крило, но може да бъде ползван и на левия фланг, и като офанзивен халф. Минал е през школите на скромния барселонски клуб Дам и на елитния Еспаньол. През лятото на 2021 г. става част от Акритас със свободен трансфер.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023