Бившият треньор на Левски Ясен Петров изненадващо се е появил на "Герена" вчера, научи БЛИЦ. Визитата на Пловдивския Джанини в канцелариите на клуба била с цел среща с ръководството на "сините". 

Предвид кризата и неубедителното представяне на отбора под ръководството на Петър Хубчев, в Левски са взели мерки и умуват за негов наследник. Именно Ясен Петров бил един от вариантите за треньор на обичания от милионите "сини" фенове клуб... поне до снощи. Изстраданата победа над Лудогорец с дузпи и класирането на полуфинал за Купата на България временно успокои обстановката на "Герена".

Преди мача обаче оставането на Хубчев не беше никак сигурно. Наставникът е водил задълбочен разговор с играчите в съблекалнята, намеквайки им, че много скоро вече може да не им е треньор, разказаха още източниците на БЛИЦ. 

Ако снощи Лудогорец не се беше победил сам, както стана всъщност, след като Драгош Григоре изпусна дузпата в последните секунди на редовното време, днес ситуацията на "Герена" щеше да е коренно различна. Хубчев почти сигурно щеше да си замине, и то въпреки публичната подкрепа, която ръководството на клуба афишира преди двубоя.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Сега за него е много важно как ще се представи Левски в предстоящите мачове. Към момента изглежда по-вероятно Хубчев да остане треньор до лятото, след като успя да елиминира Лудогорец, но ако се продължи с колебливото представяне и резултатите не са добри, ще последва раздяла.

51-годишният Ясен Петров е един от вариантите за поста му. Пловдивчанинът е доказан треньор, който при предишния си престой на "Герена" изведе Левски до последния му незабравим триумф в Европа. През сезон 2010/2011 „сините“ играха в груповата фаза на Лига Европа, където бяха на крачка от продължаване в следващата фаза. Под ръководството на Ясен Петров столичният гранд отстрани последователно Дъндолк, Калмар и АИК, а в групите надви Гент и Спортинг (Лисабон). След края на сезона спецът все пак напусна „Герена“, а отборът бе поет от Георги Иванов-Гонзо.

Петров е без отбор от юли 2019 година, когато се раздели с Шъдзяджуан. В Китай той постигна големи успехи, а за последно води български клуб през 2013 г. - Ботев (Bpаца), който пое след престоя в Левски.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020