Левски и ЦСКА излизат в дербито на Националния стадион „Васил Левски” в събота (4 март) от 14:30 часа. Ето какво каза бившият футболист на „сините” Георги Георгиев-Карчо, който беше и скаут в клуба преди известно време.

„Очаквам истинско дерби този път. Двата отбора да играят добър футбол, но да бъдат толерантни помежду си. Дано няма простотии по терена и трибуните. Иска ми се да гледаме голям мач, както беше преди години. Време е Левски да победи, тъй като от април 2013 няма успех. Мисля, че футболистите на Левски ще бъдат по-мотивирани”, каза Георгиев пред БЛИЦ.

„Моята прогноза е 1:0 или 2:1 за Левски. Надявам се футболистите да осъзнават важността на мача. Не го ли направят, значи нямат място на „Герена”. Трябва да покажат, че са мъже. Трябва да играят за ръководството и за феновете. Играл съм и с Топузаков, и с Митов, който вече води отбора. Надявам се да има промяна. Тя ще бъде позитивна за отбора. Но не искам да коментирам нито единия, нито другия треньор. Митов е винаги с големи амбиции. Пожелавам му успех. Ако победи ЦСКА в дербито, нещата ще тръгнат добре при него”, допълни още бившият футболист.

„Няма как да забравя участието ми във вечното дерби. Влязоха на смяна в края на мача на 13 май 2000 година. Тогава победихме ЦСКА с 1:0 с гола на Гонзо, който стана известен като кървавия гол. Пазя страхотни спомени от този мач. Това беше едно от най-големите дербита. Радвам се, че бях част от отбора и станахме шампиони през пролетта на 2000 година”, завърши Георгиев.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига