Главният методист на школата на Левски Нестор Юруков коментира трансфера на юношата на клуба Пламен Андреев във Фейенорд.

"Бях много щастлив, че юноша на Левски, който получи доверието на треньорите, започвайки се от Станимир Стоилов, стигна до една от най-силните професионални лиги в Европа - тази на Нидерландия. Академията на Левски винаги е била с много високи стандарти", коментира Юруков пред клубната телевизия на Левски.

"Задачата, която ни е поставена от ръководството на клуба, е да създаваме играчи за първия отбор. Това е основното. Това мисля е най-правилната политика и фактът, че юноша на отбора се продава за над 1 милион евро, показва, че сме на прав път", продължи специалистът.

Попитан как е бил забелязан вратарят, Нестор Юруков каза: "Тогавашният скаут Валери Греков спусна информацията за Пламен Андреев. Започнахме да го наблюдаваме и аз бях много впечатлен. Бяхме убедени, че това е момче с потенциал и перспектива."

"Всеки от треньорите му е допринесъл за това, което е вратарят Пламен Андреев в момента. Той е вратар със самочувствие и футболен интелект. И Мануел Нойер е правил грешки, но пет пъти спечели приза за най-добър вратар в света. Надявам се Пламен да прогресира, да успява и най-накрая да видят всички школи в България, че когато се работи целенасочено и качествено, ние сме способни да създаваме играчи, които могат да бъдат конкурентоспособни на европейско ниво", завърши Юруков.