Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков потвърди, че Наско Сираков е стопирал продажбите на Хосе Кордоба и Андриан Краев. Ако се беше стигнало до продажбата на двамата, на "Герена" щяха да получат над 6 милиона лева.

"Получихме оферти за двама наши футболисти - за единия още в София, а за другия там на място - в Дубай. Проведохме онлайн срещи с Ню Йорк Сити и Сочи, както и с Брьондби. Само за единия от състезателите. За Анди Краев преди това с един водещ клуб от Унгария. Успяхме да постигнем официални оферти за над 6 млн. лева. Считах тези трансфери за наложителни. Те не се случиха поради забрана за тях в последния момент от висшето ръководство на клуб - от собственика на клуба. Той няма нищо против да кажа това нещо, за да няма спекулации", обясни Ивков на пресконференция на "Герена".

БЛИЦ отдавна съобщи как Сираков стопира продажбата на футболисти на Левски, искайки да запази отбора преди евентуалната сделка с "Юнайтед Груп", която обаче пропадна. 

"Някъде около 15 декември аз и Стоилов решихме, че ще се държим така все едно "Юнайтед Груп" не съществува. Ние решихме, че ако те влязат в клуба, тогава грижата не е наша и нашата мисия ще е изпълнена. Ние не знаехме какво ще се случи и не сме влизали в договорки. Тогава нашата мисия Левски да бъде изведен от блатото, в което беше, щеше да е завършена. Дали ще останен да работим, щеше да зависи от тях. Ние влязохме в контакт и осигурихме тези трансфери. Защо бяха крайно наложителни? Това е единственият ни шанс Левски да е горд и независим не само на терена, а и извън терена. С тази сума щяхме да покрием голяма част от главницата към НАП и да договорим нови условия, а не унизителни такива. Влязоха футболисти на постовете, на които можеше да се разделим. В крайна сметка има структура в Левски и ние не взимаме стратегическите решения", добави Ивков.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023