ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Треньорът на Левски Станимир Стоилов официално се кандидатира за член на Управителния съвет на сдружението „Левски на левскарите“. Специалистът присъства на Общото събрание, където се избира новото ръководство.

Стоилов си тръгна по-рано и говори пред репортерите. Той коментира лагера в Дубай. По неговите думи няма тайна за плащането му, просто спонсорите „нямат желание да се разгласява“.

Стоилов подхвана и темата за лошите условия за футбол в България, подробно разясни какви са му идеите и заяви, че стадионите в България са правени като по „трудово обучение“.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

„Все още се гласува (за членове на УС на сдружението). Аз понеже имам тренировка, тръгнах малко по-рано. Тепърва има 14 желаещи за УС. Ще бъдат избрани седем и естествено председател. Това беше изключително кратък период на първото ръководство, но така беше и ангажиментът. Сега всички членове на сдружението, които са към 1200, да изберат и членове на УС, и председател“, започна Мъри.

„Желанието ми да съм в УС е да продължим тази стъпка, да покажем, че нещата се развиват в положителна насока и естествено да работя за популяризирането на сдружението. Идеята му е да се създаде, за да може да помага на Левски във финансови аспект. Когато се създаде - имахме сериозно финансови проблеми и виждахме някакъв начин. Второ, много от големите клубове в света като Байерн, Реал (Мадрид) и Барселона съществуват горе-долу в този вариант. Малко се измести на момента основното задължение на сдружението. Започна да се говори за собственост. Това не е било никога идеята на сдружението. Беше изцяло да се помага на клуба и след време, ако има огромна фенска маса, да избира кой да управлява клуба“, добави Стоилов.

„Изчистихме огромни задължения към хора, институции, треньори, бивши футболисти... Остават задълженията към държавата. Скокът е голям, но господин Ивков може да е по-конкретен. Не знам каква тайна има за плащането на лагера в Дубай. Парите са постъпили легално в клуба и Левски ги е превел за лагера в Дубай. Няма тайна. Спонсорите нямат желание да се разгласява. При нас всичко е постъпило на документи. Ние работим по банков път. Не виждам тайна. И миналата година имахме спонсори“, каза Стоилов.

„Една от темите, която се дискутира в началото беше по-голяма популяризация. Ще се опитат и нови неща. Вече се работи по създаване на тв канал, за да може да има повече информация какво се случка. Периодът за този УС беше много кратък 7-8 месец, но такава беше идеята, за да може всички членове да изберат новия председател“, каза той, след което започна по темата за условията и терените в България - „Не искаме да търсим само извинения във времето. Това време обърква качеството на футбола, обърква присъствието на хората на стадиона, обърква приходите на всички клубове. Футболът е бизнес и трябва да го развиваме. Трябва да има добри условия за работа".

"Паузата беше декември, януари и до средата на февруари. Два месеца и половина. Ако се бяхме замислили и паузата беше януари, февруари и средата на март щеше да започне първенството. Условията, които искаме за професионален футбол щяха да са налице. Моята идея е да направим футбола както е на запад. Неслучайно английските клубове плащат по 100 милиона. Те печелят. Ние не можем да си позволим да плащаме, защото не печелим достатъчно. Левски спечели достатъчно миналата година, но бяха покрити стари ангажименти. Ако го направи, футболът ще е много по-привлекателен. Трябва да се обединим всички. БФС и клубовете трябва да са флагман. Българският футбол тъне в мизерни условия за работа, особено в първите месеци на годината. От април до декември имаме добри условия. Никога не съм казвал, че трябва да се променя шампионата, а просто паузата. Новото първенство може да започне началото на юли, без да има една ненужна пауза от 20 дни. Тези небивали твърдения, че ще се играе по топло време, ние и без това започваме в средата на юли, в най-топлото време. Може да се играе по всяко време, стадионите имат осветления“, каза Стоилов.

„Въпросът е да направим най-добри условия за всички. Левски ще загуби от мача в събота минимум 30-40% от привържениците най-вече заради минусовите температури (б.р. - срещата с Черно море ще се играе във Велико Търново). Имам съмнения и, че теренът няма да е в най-доброто състояние. Каквото и да го чистиш, ще замръзне. Няма отопления. Към момента само нашият и на Лудогорец има отопление. Вече има осветления, първата стъпка трябва да отопление. Следващата зима ще е същият проблем. Проблемите трябва да се решават, а не само да ги игнорираме“, продължи треньорът на Левски. 

„За съжаление, е нямало никакви разговори. Ние направихме предложение да се помисли за това. Те ни казаха „добре, догодина“. Ето поредното предложение. Като дойде април месец, тази тема няма да я дискутираме до декември. Отричаме добрите условия за работа. Трябва да се огледаме и да видим световния футбол. Всички имаме телевизии. Видяхте при какви условия се игра английският шампионат. Ако имаме условия, терен с отопление, температурите могат да се компенсират. Аз съм съгласен, ако ги имаме, да играем и по Коледа и по Нова година. Плаща ни се, за да създаваме добрия продукт футбол. Отдавна е бизнес. Не само някой да дава пари, някой да ги похарчи и следващият“, каза треньорът на „сините“. 

"При нас игнорираме всякакви нововъведения във футбола. Женският футбол сериозно ФИФА го игнорира. Трябва първо да си оправим базите и стадионите. Трябваше да има задължително условия отопление. Повечето стадиони са правени по трудово обучение. Аз съм работещ човек. Виждам какво е, работил съм. Може да ги питате при какви ескимоски условия работим тези месеци. Спокойно можеха да се избегнат тези два-три месеца“.  

„Получих покана за присъствие за "Футболист на годината". Честито на печелившите. Това са класации, които ги има по цял свят“, каза за финал Стоилов по повод предстоящата церемония тази вечер. 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 
 


Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК