ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира отпадането от Купата на България след загубата с 1:2 от Лудогорец в Разград

Специалистът говори и по други теми около клуба, включително и за евентуалната смяна на собствеността. Стоилов отбеляза, че през годината дузпите са се превърнали в прокоба за Левски. 

"С оглед, че мачът беше равностоен, стана спектакъл. Имахме и преимущество, но отново не реализирахме ситуациите си. С класата си Лудогорец реализира първите си две ситуации. Съжаляваме за пропуснатата дузпа", започна Стоилов.

 200 лв Начален Бонус Спорт!

"Имаме нашите проблеми най-вече в завършващата фаза. Създадохме положенията, но не ги реализирахме. Показахме, че можем да играем с Лудогорец като равен с равен. Имахме възможно най-тежкия жребий. Нашите футболисти играха с голямо желание и амбиция. Всеки може да играе по-добре и да минимализираме грешките. Смятам, че не заслужавахме така да отпаднем", коментира Стоилов. 

"Създадохме напрежение в Лудогорец. Не можем да си позволим много смени. Попов и Илиян подобриха състоянието си. Те дълго време имаха контузии. Не можем да мечтаем за това, което имат Лудогорец. Футболистите се стараят и се опитват. Първите два-три удара в нашата врата бяха гол. Имахме ситуации, които още до почивката трябваше да реализираме. Левски показва футбол и игра, но резултатите продължават да липсват. Ако имахме както Лудогорец 5-6 смени, щяхме да ги направим и нямаше да се наруши ритъма по никакъв начин", продължи Мъри, след което беше попитан за съдийството.

„Нека хората, които имат тези ангажименти, да коментират съдийството. Надявам се те да кажат, не аз. Надявам се скоро да има поводи за оптимизъм. Всички желания са изпълнение. Да видим. Работещите хора в клуба извършиха прекрасна работа през годината. Хората вярват в клуба. Футболистите играят с чест и достойнство. Имахме изключително тежки два мача през три дни срещу Лудогорец, който може би е най-стабилният отбор през последните 10 години. Представихме се добре“, добави наставникът на Левски и даде коментар относно евентуалната смяна на собствеността при "сините".

"Направиха се нужните разговори и срещи, върви се по някакъв план. Но това не зависи от нас, а от евентуалните нови кандидати", коментира Стоилов.

"На този етап нищо не очаквам откъм нови попълнения през зимната пауза. Всичко е спряно и сме на пауза", каза Мъри за селекцията.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

„Дълга е зимната пауза, защото нямаме терени и стадиони. Според мен трябва да е по-дълга зимната пауза, защото февруари ще започнем да играем на ледени пързалки футбол. Надявам се клубът да се стабилизира финансово, да започне да излиза от тежкото състояние откъм ангажименти, които имаме към институциите. Тогава можем да мислим за подсилване в отбора и Левски ще стане хегемон по игра и поведение в първенството. Левски е в топ 2 като конкуренция и игра, заедно с Лудогорец. Трябваше да се прояви малко повече характер и да не се допускат такива грешки. Кордоба няма вина за пропусната дузпа, аз съм човекът, който определя кой ще изпълни. Хосе му е тъжно, че не можа да отбележи. Няма да търся вината в него. Трябва да работим малко повече и да се подобряваме. Дузпите през тази година се оказаха прокоба за Левски", коментира Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023