Лудогорец и Левски изиграха два мача помежду си в рамките на няколко дни. И двете срещи бяха на високо за българските стандарти ниво. Само може да си пожелаем повече подобни футболни битки. Така ще се вдигне нивото на родния футбол. Отличен шест за двата тима, които се опитваха да се надиграват и донесоха наслада на футболния запалянко.

Лудогорец разплака Левски! Кордоба пропусна скандална дузпа в 90-ата минута ВИДЕО

Главният съдия Георги Давидов обаче се опита да опорочи иначе интересния мач. Изключително неточна преценка и двоен аршин при ситуациите в играта с ръка в наказателното поле на Лудогорец и Левски. Давидов не показа еднакъв аршин в идентични ситуации. Първо, Ван дер Каап блокира топката, след което кълбото срещна ръката на нидерландския бранител на "сините", но съдията не даде дузпа.

При втората ситуация Вердон блокира удар с крак, като след това топката срещна ръката му. Този път дузпа имаше. 

Елементарно - или при двете ситуации свири дузпа, или и при двете не дава наказателен удар. Дори и да сбърка, ще покаже еднакъв аршин. 

Според новите правила обаче и в двата случая трябва да свири дузпа.

Твърде належащо е председателят на СК на БФС Виктор Касай да вземе мерки срещу съдийството. СК признава, че съдиите правят доста грешки и част от тях не стават да свирят мачове от елита, но нищо не прави. Най-малкото - да наложи еднакъв критерий при играта с ръка в наказателното поле, защото никой не знае кога има и кога няма. Отборите са в пълен шок. 

В противен случай - сред Нова година старата песен на нов глас.

Слаби съдии като Георги Дивидов ще дерибействат по терените и чувството за справедливост все повече ще се изпарява... 
Гонг.бг

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023