Чуждестранната компания „Юнайтед Груп“ не се е отказала от намерението си да придобие Левски. Преговорите между двете страни са подновени. Представители на сръбския медиен магнат Драган Шолак са имали наскоро среща с ръководството на сините. Водените разговори са за 80% от акциите на клуба. От страна на сините в тях участват мажоритарният собственик Наско Сираков и изпълнителният директор Иво Ивков.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Според информация на „Тема Спорт“, вече има принципна договорка по почти всички важни въпроси. Все още обаче двете страни са далеч от поставянето на подписи. А сред най-големите пречки са дългове на Левски към бившия бос Васил Божков. Той на няколко пъти обяви, че няма да си иска сумите от клуба. Необходимо е обаче и да отпише вземанията документално. Едва тогава ще може да се премине към финализиране на сделката между Левски и чуждестранния инвеститор.

Както е известно, БЛИЦ първи на 18 май обяви, че Левски преговаря с потенциален купувач. След това темата беше развита и от други колеги, а всички индикации сочеха към Драган Шолак, който в началото на годината купи английския Саутхемптън за 120 милиона евро.

Още през миналата година БЛИЦ писа, че мажоритарният акционер на Левски Наско Сираков води преговори със сръбския милиардер.