Проблемите за Левски и Станимир Стоилов преди домакинството на ПАОК се увеличиха. "Сините" понесоха нов тежък удар, след като Мъри съобщи, че и Келиан ван дер Каап се е контузил и отпада от сметките му. Това означава, че Левски ще трябва да се справя утре срещу гръцкия гранд без цели петима основни футболисти.

Първият мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите е от 20:00 часа на "Герена" в четвъртък. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Атмосферата за всички левскари е приповдигната и напрегната. Всички очакват мача с нетърпение, защото Левски се завръща в евротурнирите. Имахме най-тежкия жребий, защото ПАОК е фаворит. Не винаги фаворитът побеждава, а този който се представя по-добре. ПАОК е по-опитен отбор от нас, още повече, че преди няколко месеца игра четвъртфинал. Ние ще играем с желание и ентусиазъм да спечелим и ако те не ни подведат, мисля, че ще имаме своите шансове“, каза Стоилов на пресконференцията си преди двубоя.

„Трудно е да анализираш един отбор по контроли, но това, което видях и предната година, и сега, ПАОК е организиран. Видно е, че спазват добре указанията на треньора. Те трудно допускат тактически грешки и наказват грешките на противника“, коментира Мъри.

Голям шок на "Герена"!

„За съжаление към Цунами и към Ивелин Попов се присъединяват и контузените Илиян Стефанов и Андриан Краев, както и Келиан Ван дер Каап, който се контузи на тренировката вчера. Травмите не са сериозни, но на този етап не можем да кажем, дали някой от тях ще се възстанови. Сега се подготвяме без тях. Загубата е видна за всички. Това са петима играчи, които са част от ядрото, но оттук нататък всички трябва да мислим за мача и след него ще анализираме. Останаха някои млади футболисти, които трябва да се справят с напрежението и да изиграят мача по най-добрия начин“, добави наставникът.

„Клуб като Левски, ако нямаме амбиции, по-добре да не сядаме на масата. Уважавам колегата, който направи ПАОК шампиони и ги заведе до четвъртфинал в евротурнирите. Колегата Луческу има големи успехи с ПАОК. Утре на терена и след седмица в Солун трябва двата отбора да покажат кой е по-добър. Дали ПАОК е по-добър, ще видим утре“, каза Мъри за амбициите на тима си. 

„Виждам амбиция и желание у младите. Искаше ми се да излезем с най-добрия си състав. Футболът е игра, която може да роди или да убие младите. Младите трябва да направят своето бойно кръщене. Те знаят, че всички наши привърженици на стадиона ще са с тях от първата до последната минута и ще ги аплодират каквото и да стане. Искам да видя Левски да играе, както досега“, продължи специалистът.

„При всички положения ще имаме нужда от помощта на публиката. Играчите трябва да са с горещи сърца и хладен ум на терена. Моите футболисти трябва да изпълняват задачите си. Въпреки петимата отсъстващи, които се очаква да не участват, младите трябва да дадат всичко от себе си. Не се съмнявам, че публиката ще окаже огромна подкрепа на играчите. Надявам се хората да си тръгнат доволни от представянето на Левски“, каза Стоилов.

„Те не могат да стиснат зъби, защото имат болки. Най-много един да се възстанови до утре. До вчера имахме едни идеи, днес имаме други, но утре сутрин ще решим как ще изглежда отбора. Не трябва да акцентираме върху проблемите, а върху играта ни. Няма нищо страшно, ако си дал всичко от себе си, имаш шанс да спечелиш. Надявам се емоцията да не ни подведе. Младостта не е порок, на моменти тя даже дава криле“, завърши Стоилов преди мача с ПАОК.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

 

На живо: Станимир Стоилов преди мача с "ПАОК"

На живо: Станимир Стоилов преди мача с "ПАОК"

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Сряда, 20 юли 2022 г.