Новият изпълнителен директор на Левски Ивайло Ивков обяви, че ще напусне клуба, когато "сините" се стабилизират финансово. Той каза пред БНТ, че очаква това да се случи до 2,5 години. Ивков допълни, че ако се стигне до фалит, предвид тежкото положение на "сините", той няма да се откаже от поста и ще продължи да работи за благото на клуба.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Не ми е чужда обстановката на "Герена". Макар и нецялостно, имам поглед върху кухнята на Левски и в най-тежките ситуации за клуба съм бил винаги на разположение. При всички положения възнамерявам след две години - две години и половина, ако клубът е финансово стабилизиран, да подам оставка от поста изпълнителен директор. Това възнамерявам да направя като видя Левски жизненоспособен и стъпил на краката си. 

Нормално е това да стане най-късно до две години и половина. Ако клубът фалира, тогава ще остана докрай. През годините клубът е натрупал доста задължения и текущият ни бюджет е доста сериозен, благодарение на генералния ни спонсор. 

Левски винаги трябва да търси нови партньори. Тази история с бащиците, които идват и дават по 20 милиона, трябва да я забравим. Не искам Левски да е зависим от един човек или от една компания", започна Ивков. 

Изпълнителният директор на "сините" сподели, че 26-краните шампиони ще направят всичко възможно да спечелят обратно доверието на привържениците, защото те са основния капитал на клуба. 

"Нещата са комплексни. Трябва с новия екип паралелно да започнем да работим във всеки един аспект. Повишаване на приходната част само с лозунги няма да стане. Най-много приходи клубът получава от многобройните си привърженици. Това е нашият голям потенциал, с който трябва да привлечем бъдещи рекламодатели и партньори във всякакъв вид събития. Ние трябва бързо да спечелим доверието на привържениците, защото те изстрадаха много, а ние искаме много от тях. Те са нашият най-основен капитал. 

Следващата седмица ще обявим дарителска кампания и кампания за членски карти. Клубът оцелява именно заради привържениците си. Чрез нашите привърженици ще дойдат финансови резултати за оздравяване на бюджета и увеличаване на приходната част", добави Иво Ивков. 

Той коментира и делата, които се водят срещу Левски от Петър Хубчев и бивши играчи на тима. 

"Всички дела са важни за Левски в момента. Казусът с Петър Хубчев бе да разсрочим, за да имаме глътка въздух, тъй като не сме му изплатили заплатите, които му се полагат по договор. В преговори сме с Хубчев, нашите партньори водят преговори с него поради насложено недоверие между двете страни. Там казусът вече не е юридически, загубихме делата, които се водеха срещу Левски и дължим немалка за нашите стандарти сума. 

Тепърва ни предстои да губим дела. Обръщам се към всичките ни кредитори да ни дадат глътка въздух. Нито едно задължение не е забравено, просто Левски в момента все още е в много трудно финансово положение", каза още Ивков.