Новият скаут на Левски Богдан Патрашку даде интервю пред изданието "Gsp" в своята родина. В него той говори за "сините" и по много любопитен начин обрисува ситуацията в своята родина, отнасяща се до скаутите. 

- Богдан, какви са впечатленията ти от Левски София?
- Работата е много добра. Това е един клуб, който е обичан в България. Левски има фанатични фенове, като тези на Рапид (Букурещ) отпреди години, те искат само най-доброто. 

- В Румъния не намерихте ли същото?
- Все още купуваме футболисти след DVD дискове и ги гледаме по телевизията. Това е много неудобно, като в Средновековието е. Ако исках да играя с приятели, щях да гледам DVD. В чужбина ме гледаха в 5-6 мача, знаеха какво ям. Знаеха кога съм с родителите си и какво правя.

- Пишеше, че искате Матиа Монтини (б.р. - нападател от Динамо Букурещ). Каква е истината?
- Бях в Букурещ на мач. Ние си имаме нападател, интересуваме се от други позиции. Ще въведем стратегия, след което ще видим какво ни е нужно. 

- Левски превръща ли се в магнит за румънците с вас?
- От Румъния можем да си позволим почти всеки футболист! Но това не означава, че ще бъдат взети оттам. Няма нищо конкретно в момента. Искаме смесица на футболисти с опит, така че младите да имат някого, от когото да се учат. Никой не ми е казвал за определен бюджет. Никой не ми е казвал: "Имаш десет милиона, вземи ги!". 

- На кое място би бил Левски в Румъния?
- Ще сме в челната тройка. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

- Какво мислиш за българите?
- Не виждам голяма разлика с нас, сякаш са по-общителни. 

- Какво имат те и какво ние?
- Те са по-работливи и не са навирили нос. При нас всичко започва и свършва с Букурещ. 

- Как е в София?
- Там е различно, по-спокойно е. Нямам нужда от адаптация.  

- Запознахте ли се с шефа на Левски Васил Божков?
- Да, видяхме се веднъж. Той е като всеки човек, страхотен човек. Не знам какво повече да кажа. От това, което видях, държа се като професионалист.

- Работихте с Джовани Бекали, който се смята за близък до него?
- Мога да кажа, че за мен той е вторият ми баща. Заведе ме на 17 години в България и Италия, а после работих за него в компанията му.

- Съветва ли ви някак в Левски?
- Не, не. 

- Васил Божков говори ли с играчите?
- Наистина не знам. Откакто съм тук, не. Не знам как е било преди това. 

- Това излиза в пресата, знаете ли нещо за тези изявления?
- Не мисля така. Тук собствениците рядко се показват по телевизията. От друга страна, това не е моя работа да гледам медийните им изяви.