Левски разполага с 200 хиляди лева, които трябва да стигнат за разходи до края на месеца. Това обяви изпълнителният директор на Левски Павел Колев в студиото на Дарик.

"Имаме 200 хиляди лева в сметката и парите трябва да ни стигнат до края на месеца. Търсим рекламни договори, за да стабилизираме клуба финансово. Пари могат да дойдат и от покупката на абонаментни карти", заяви Колев и допълни, че другият вариант е да се продават футболисти, но все още няма оферти към играчи на "сините".

Той каза още, че банка е отказала на ръководството на футболен клуб Левски да отвори дарителска сметка, в която феновете на "сините" да могат да подпомогнат клуба. Идеята е парите да бъдат използвани за погасяване на дълговете към НАП, които са в размер на 143 хиляди лева на месец в близките 4 години, според споразумението за разсрочване на сумата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Колев допълни, че ще бъдат направени опити за отваряне на дарителска сметка в други банки или с SMS-и, а дотогава всеки желаещ може да помага финансово, насочвайки средства към официалната банковата сметка на Левски. 

"Не знам как ще се оправим, ако не бъдат намерени пари. Ще караме на мускули и ще се надяваме на разбиране от играчите", призна Колев.

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020