Левски загуби спора за Суперкупата срещу Лудогорец след дузпи, но двама от отбора изпъкнаха най-силно на терена. Младият вратар Пламен Андреев напълно оправда доверието на треньора Станимир Стоилов. Игра спокойно, уверено, не допусна грешки през редовното време, въпреки получените два гола. На няколко пъти Андреев се намеси блестящо. При разбора преди дузпите явно Николай Михайлов му е давал ценни съвети, проявявайки се като добър ментор, от които имаше ефект. Пламен спаси един удар от бялата точка и бе на косъм да избие и друг.

 3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Лидер на отбора снощи безспорно беше Илиян Стефанов, който игра нестандартно, красиво, ефективно и пое отговорността във важни моменти. Един от най-зрелищните моменти на мача бе именно негово отиграване, когато финтира двама души, направи двойно със свой съотборник, след което отново остави зад гърба си противникови състезатели. Илиян вкара и гол през първото полувреме, отменен заради изключително тънка засада.

За разлика от Стефанов други двама не показаха необходимата класа, за да може Левски да вдигне втори трофей в рамките на календарната 2022 година. Става въпрос за Миланов и Попов. Георги вкара хубав гол, но не беше ефективен през по-голямата част – пасове му вървяха или назад, или настрани. Нямаше я диригентската палка в ръцете му. Същото се отнася и за Попето, чийто лидерски качества бяха останали май в съблекалнята на „Герена“. Абсолютен грешник за Левски бе Билал Бари, който сякаш не знаеше какво прави на терена. С постоянно забит поглед в земята мароканецът няма как да се изстреля във футболните висини.

Сигурно е едно – младите в Левски заслужават повече игрови минути, защото те са бъдещето не само на отбора, но и на българския футбол. Вижда, че куражът им от мач на мач расте повече и повече, което означава трупане на опит. А опитът е отличителна черта в характеристиката на всеки един футболист.
Пламен СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ
Еfbet Лига - сезон 2022/2023

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК