Ръководството на Левски взе решение да откупи правата на защитника Хосе Кордоба и да го задържи в тима.

20-годишният панамски национал играе на „Герена” под наем от Индепендиенте де ла Хорера, като договорът между двата клуба е до края на сезона, а в него е записана откупна клауза. Треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви, че тя ще бъде активирана, като страните почти са се разбрали за начина на плащането й.

50 000 лв Награден Фонд за efbet Лига!

Защитникът дойде при „сините” след престой в Етър и бързо се утвърди като лидер в отбора.

„Нещата с Кордоба почти са решени. Имаме клауза, разбрали сме се с неговия панамски клуб. Той ще бъде играч на Левски. Кордоба положи доста усилия първите месеци, когато дойде. Има още къде да работи. На мен повече ми се иска някои от нашите български играчи да се развиват повече и да отиват в нашия национален отбор. Имаме достатъчен брой българи, които могат да повишават нивото си и да получат повиквателна. Радвам се за всеки наш футболист, който се развива и става национал. Пред Кордоба има светло бъдеще, ако продължи да тренира и играе по този начин. Надявам се и клубът да спечели от неговото привличане. Казах вече, че привличаме футболисти с по-лесно решими проблеми”, коментира Стоилов пред "Гонг".

Не е ясно срещу каква сума Левски ще задържи Кордоба, но според специализирания портал Transfermarkt, цената му е 200 хиляди евро.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022