Петър Хубчев хвърли оставка и напуска Левски. Новината никак не изглежда шокираща, защото зад нея се крият няколко факти, които БЛИЦ разкрива на своите читатели.

Треньорът още през януари е ходил с оставка в джоба. Искал да напусне след изоставането в класирането от лидера Лудогорец и най-вече заради появилите си финансови сътресения на „Герена“. Изпълнителният директор Павел Колев обаче успял да разубеди наставника.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Хубчев е бил пред второ напускане и в навечерието на драматичния четвъртфинал за Купата на България срещу Лудогорец. Даже се говори, че той обявил новината пред помощниците си, че след мача си тръгва. Но „сините“ извадиха късмет и успяха да се промъкнат през иглени уши до полуфиналите, елиминирайки разградчани след изпълнение на дузпи.

Ето че сега Хубчев вече нямало как да бъде спрян. Той хвърля бялата кърпа. Всички тези факти говорят, че треньорът не е имал сили да поеме отговорност и да води отбора към победите въпреки огромните сътресения. Както се казва – именно в подобни моменти си личи кой е мъж и кой предпочита да се измъкне тихомълком през задния изход на стадиона.

Припомняме, че преди години Хубчев по подобен начин избяга от треньорския пост в Славия, а преди една година стори същото и докато беше начело на националния отбор на България.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ