Константин Папазов, който по-рано днес съобщи пред БЛИЦ, че е разговарял с Васил Божков за бъдещето на ПФК Левски, обясни, че бизнесменът не му е поставял никакви условия. Божков вярвал, че скоро ще може да се завърне в България, за да продължи да ръководи "сините". Затова и остава предпочитан вариант за столичния клуб.

"В сряда за първи път в целия си живот се чух с г-н Божков. След това имаше още 4-5 разговора по житейски въпроси. Беше изключително благоразположен по темата "Левски". Той сам се е обадил на Павел Колев и е декларирал, че е готов да преотстъпи акциите чрез свой партньор. Ние направихме оперативка във вторник, по настояване на Павел Колев, на която бяха поканени лидерите на фракциите, защото аз смятам, че няма как да съберем милион и половина левскари на едно място. Павел ги запозна с реалната картина и единствения извод, до който стигнахме на първо време, бе да се свържем с г-н Божков", oбясни Папазов пред bTV.

"За момента г-н Божков, на мен специално, условия не ми е поставял, което му прави чест. Той вярва в правдата за себе си и, че в кратки срокове ще се завърне в България. Предполагам, че ще бъде най-щастливият човек Левски да е добре. В обозримо кратки срокове. За съжаление обаче сроковете за Левски са тежки и трябва да се проучи някаква възможност, ако той и негови партньори не могат да финансират клуба, остава единственият шанс тези акции да дойдат до тук. При всички случаи, това, което усещам аз, е добронамереност към институцията Левски. Логиката е, когато това открито писмо стигне до него, той да даде отговор. Там са различни опциите, но първа е да си бъде г-н Божков. Ако не, аз имам вътрешното усещане, че той няма да пречи на Левски", каза треньорът на баскетболния Левски.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Смятам, че унесени в еуфорията на успехите, които постигнахме взети заедно с това, което направиха феновете в рамките на 45 дни и, за съжаление, укротени от световната пандемия, не можахме да продължим с тези инициативи. Мисля, че трябваше по-рано да се бяхме обадили на г-н Божков", продължи Папазов.

"Ние взехме решение, че този човек заслужава подобаващо да се обърнем към него и да изложим вижданията си за това какво се случва в момента, като водещо ще бъде, че първа опция е той да продължи, защото смятаме, че Левски бе управляван правилно. Не говорим за средствата, които са изхарчени, а за начин - за това, че се чистеха задължения към държавата. Защото Левски, като идеология, трябва да бъде нещо за пример спрямо държавата. Да не даваме никакъв повод на някой да се съмнява в това, че държавата ни помага задкулисно. Резултатите са важни.Левски в своята история много пъти е ставал пръв. Сега от 11 години не е бил шампион, но феновете на Левски доказаха потенциала си, реално в тези 45 дни", каза още Тити Папазов.