Евентуалното спонсорство на Левски от страна на държавния спортен тотализатор предизвика раздор в синята агитка. Това призна председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян, според когото мненията по темата сред запалянковците са поляризирани.

Припомняме, че новината съобщи ексклузивно агенция БЛИЦ преди няколко дни. Според сигурни източници, тoтализаторът ще налива в клуба от "Герена" по 1 милион и 100 хиляди лева ежемесечно

Евентуално влизане на тотото в Левски е сложен въпрос и трябва да бъде разглеждан многостранно, коментира Хиндлиян пред bTV Radio.

От една страна, това може да доведе до израждане на модела Бащицата и да го направи още по-уродлив. От друга страна, без свежи пари, които да влязат в клуба, бъдещето остава твърде неясно. Aко приемем държавна помощ, не може да избягаме от политическата зависимост. Ако обаче кажем „не“, бъдещето остава много неясно.

За съжаление, смятам, че мненията ще се поляризират. Опитът ми показва, че по-скоро ще има крайни мнения в двете посоки и разделение“, допълни председателят на НКП.

Към момента все още няма официална позиция нито от Левски, нито от спортния тотализатор за преговори за спонсорство, като се очаква в близките седмици да има повече информация по темата.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020