Футболен клуб Левски дължи 4.85 милиона лева на НАП, които са разсрочени за следващите 34 месеца. Това съобщи един от миноритарните акционери Тръст "Синя България". Както е известно през миналата седмица организацията получи документи от управата на "сините" за текущото финансово състояние на клуба.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

От Тръста изтъкват, че в края на януари ПФК Левски няма текущи данъчни задължения с изключение на разсрочените, както и няма неизпълнени ангажименти по договорения погасителен план към НАП, но следваща падежна дата е 28 февруари 2020 година, а при една пропусната вноска цялата остатъчна сума става незабавно изискуема.

По-рано днес изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви пред "Дарик" радио, че в момента в касата на клуба има около 200 хиляди лева и призова феновете към активизация и закупуване на билети за мачовете на отбора и абонаментни карти, тъй като във връзка с проблемите на собствениците на този етап не е ясно откъде другаде могат да постъпят финансови средства.

Ето данните за състоянието на Левски в цифри:
1) 1,744 млн. лева платени от клуба при смяна на ръководството по изискванията за финансов феърплей
2) 1,395 мил.лв. погасени стари задължения към НАП в рамките на 1 година
3) Предизвикана и успешно завършена пълна данъчна ревизия за 5 годишен период
4) Нула лева текущи данъчни задължения към 28.01.2020г. с изключение на разсрочените
5) Няма неизпълнени ангажименти по погасителен план към НАП към 31.01.2020 г.
6) Размерът на разсрочените публични задължения е 143 хил.лв. на месец с остатъчен срок 34 месеца или общо 4.85 млн. лева
7) Следваща падежна дата: 28.02.2020г. При една пропусната вноска, цялата остатъчна сума става незабавно изискуема