Юношата на Левски Атанас Кабов ще помни срещата с Лудогорец, която се игра снощи на "Герена". Тимът на Николай Митов загуби от шампионите с 1:3. 

За 18-годишния талант това бе дебют за "сините" в Първа лига. Кабов досега бе участвал в контролни мачове, но никога в официален двубой от първенството.

Младият нападател влезе като резерва в 70-ата минута и доигра срещата. Кабов отправи и един удар към вратата на Лудогорец.
 
В мача снощи всички резерви на Левски бяха юноши на клуба - Божидар Митрев, Деян Иванов, Атанас Кабов, Сонер Полат, Илия Юруков и Станислав Иванов. Последните двама също се появиха в игра през второто полувреме.

Най-силно от състава на Левски игра 18-годишният Ивайло Найденов, който заслужи наградата за Играч на мача от зрителите на "Диема Спорт". За юношеския национал това бе пореден двубой, в който стартира титуляр. Припомняме, че в срещата в Разград на 14 април (0:0) Найденов влезе на пожар в началото на второто полувреме и още тогава се понрави с играта си.

Снощи Найденов беше близо и до отбелязване на първия си гол в Първа лига. Пред 17-годишния Илия Юруков също откри възможност за попадение, но Ренан дос Сантос спаси удара на таланта. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига


* Снимка LAP.BG