Спасен ли е футболен клуб Левски? Крупен нов собственик ,който ще бъде ясен до дни, направи инвестиция за 100-150 млн. евро. Новината беше съобщена от Наско Сираков по време на честването на рождения ден на клуба.

„Кой е собственикът е големият въпрос. Сираков беше доста лаконичен и завоалиран. От различни източници понаучих кой може би е този бизнесмен. Ако тези информации се окажат верни, то новият собственик управлява активи за над  40 млрд. долара по целия свят. Инвестира във всичко. Фондът притежава и немалко активи и у нас”, коментира спортният журналист Гено Даскалов в ефира на Нова телевизия.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Другото, което е известно, е, че бивш собственик на клуба е спомогнал за осъществяването на тази сделка, по която се е работило над 6 месеца. Юристите се трудят активно, за да финализират сделката, което може да се случи и до края на седмицата. Задълженията на ФК Левски са над 20 млн. лв. Сираков обяви, че те ще бъдат изчистени и ще бъде построен нов стадион.

Левски е в много тежко състояние. Имаше реална опасност да играе в трета лига, при аматьорите. Сираков ще остане президент на клуба и ще отговаря за спортно-техническата част, в която той е силен. Сделката има условие – ако новият собственик не си изпълнява задълженията, акциите ще се върнат на Сираков”, добави Даскалов, с което потвърди новината на БЛИЦ от неделя.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството