Една от новите звезди на Левски Уелтън разказа подробно за детството си в Бразилия и емоциите си, след като облече синия екип, както и за големите цели пред него и тима. Бразилецът е убеден, че тимът ще стане шампион, а с треньор като Станимир Стоилов наистина има шанс за титлата.

„Роден съм в Паранавай щата Парана. За съжаление детството ми не беше от най-щастливите. Имам голямо семейство. И искам да им благодаря, защото те винаги са ме подкрепяли и са стояли зад мен във всеки един момент. Братятa ми баща ми и най-вече майка ми. Минал съм през много трудности. Всичко това ме направи по-силен, както и вярата в господ. Благодарение на целия този труд сега съм тук. Най-щастливият момент в моя живот е настоящия, където сме в момента. Доста от моите близки и далечни роднини играят футбол, но те нямаха късмета да развият качествата си и да бъдат забелязани и да се занимават професионално. Точно това пък се случи с мен. На 13 години напуснах дома си, за да следвам мечтата си и да стана футболист. Първият ми професионален клуб е АСБ от моя роден щат. И там научих много неща. От победите и загубите, както във футбола така и за живота. Преминах през доста отбори, но никога не спрях да тренирам и да се опитвам да стана по-добър и ето ме сега тук. И като говорим за всички тези трудности, в един още по-тежък житейски момент станах баща и това беше още едно изпитание. Благодарение на господ детето ми се роди живо и здраво, а сега вече имам възможност да помагам на него и на майка му. Преди да реша да се занимавам с футбол, много харесвах капоейра - това е бразилско бойно изкуство. Но някак си от моето семейство наследих страстта си към футбола и тръгнах по този път в моя живот. А днес футболът е нещото, което обожавам и обичам. Имал съм много върхове и падения и не смятам никога футбола да напуска живота ми“, разказа Уелтън пред „Диема Спорт“.

„Винаги съм се интересувал от съдбата и историята на големите футболисти и това как те са стигнали до върха. Роналдо, Роналдиньо, дори Неймар са част от хората, които ме вдъхновяват. Но това, което най-много ме мотивира е моето дете. И моята майка. Аз съм голям фен на татуировките и първата , която си направих я посветих на майка ми, тя е със нейното име. В този момент аз съм много далеч от моето семейство и това не е никак лесно, но аз знам, че това е част от работата ми и трябва да го направя. След като получих офертата от Левски бях на седмото небе. Това беше моя мечта да изляза от Бразилия и да дойда в Европа. Дори самият Станимир Стоилов говори с мен, което беше невероятно. В момента, в който разбрах за предложението не съм се поколебал и за секунда дали да приема. Тяхното присъствие (б.р. Цунами и Роналдо) ми помага изключително много, това е страхотно за мен и за тях предполагам. Винаги е добре, когато имаш съотборници, които говорят твоя език и са от твоята страна. Специално в нашия случай, когато сме толкова далеч от Бразилия тяхното присъствие е незаменимо“, продължи бразилецът.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Много изненадващо за мен тук открих един много красив град, а всички ме приеха много топло и сърдечно. Неочаквано се адаптирах бързо с климата, с времето с всичко. Бях много впечатлен от високите и красиви сгради. Тотално различно от моя роден град. Много е красиво, хората са възпитани, няма нещо, което да не харесвам. Всички е прекрасно. Когато съм вътре на терена освен всичко друго върша моята работа с много голяма отговорност. Аз съм наистина толкова щастлив, когато играя. И се радвам Като едно 9-10 годишно дете. И за това изглеждам толкова щастлив, заради тази детска радост, която изпитам докато играя. Моят стил е... просто да играя футбол. Да дам най-доброто от себе и да покажа, това на което съм способен. Разбира се харесва ми да дриблирам, техничния футбол. Това е и моята характеристика, това иска и треньорът от мен дрибъл на скорост, да се надлъгвам със защитниците и той иска да извлече максимума от моите качества“, каза още Уелтън.

„Това, което правят феновете ни наистина е впечатляващо! Никога не съм получавал такова отношение, не мога да го сравня с друг момент в моя живот. Само мога да благодаря за отношението към мен. Това, което те могат да очакват е във всяка една среща да давам всичко от себе си за тях и за клуба. Много е красиво и впечатляващо това, което правят по трибуните тази фиеста и не само на мачовете в София, но и в гостуванията. На всеки един стадион, на който играем. А спечелената Купа е незабравим момент, дори ще си го татуирам. Извън Бразилия това е първата голяма победа във футбола и живота ми. Когато се класирахме за финала от главата ми не излизаше мисълта, че трябва да победим и да спечелим Купата. И целия този път и спечелването й ще остане незабравимо. Аз винаги си поставям високи цели и мечтая смело. Винаги трябва да вярваш и с помощта на господ всички е възможно. Ако зависи от мен ние ще играем по този силен начин във всеки един мач в България и Европа. Ако зависи само от мен ние със сигурност ще станем шампиони. Със Станимир Стоилов имаме шанс. Той е голям треньор! Много е добре да работиш с такъв човек, който изисква много и постоянно говори с всеки един от нас и ни обяснява. Има взаимно уважение между нас, което е страхотно. Наистина отличен треньор и това си личи по начина, по който изглежда отбора. Ние няма да спрем да тренираме здраво, да излизаме във всеки мач за победа. Със сигурност ще постигнем много такива, но каквото е отредил господ това ще стане“, категоричен е нападателят.

„Няма лесен мач. Със сигурност няма да е лесно. Ние ще влезем с желание да победим. Наясно сме, че ще има трудни моменти и в тази среща. Но с помощта на феновете нашата работа на терена ще се улесни. Но ние не можем да излезем с мисълта, че вече сме победили, защото ще ни изиграе лоша шега. Това е много важен мач с огромно значение за всички, които живота им е свързан с Левски. Не само за нас футболистите“, завърши бразилският футболист.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК