Бенфика и Арсенал завършиха при резултат 1:1 на "Олимпико" в Рим в първия мач от 1/16-финалния си сблъсък в Лига Европа. 

Английският тим имаше предимство през първата част, но голям пропуск на Пиер-Емерик Обамеянг попречи на "артилеристите" да вземат аванс.

 Пици изненадващо даде аванс на символичните домакини с гол от дузпа в 55-ата минута, но Букайо Сака изравни само две минути след това. 

Така всичко ще се реши в реванша след седмица, който ще се играе в Атина. 

Гранада пък спечели с 2:0 домакинството си на Наполи. Осмият в класирането на Ла Лига шокира съперника си с два гола за две минути и удържа аванса си до края. По този начин засили италианците към изхода на турнира.

Домакините откриха резултата в 19-ата минута, когато Ерера засече с глава центриране на Кенеди. Само две по-късно именно бразилецът удвои преднината на своя тим, завършвайки опасна контраатака с удар в далечния долен ъгъл на противниковата врата. 

В 59-ата минута резервата Пьотър Жиелински отправи удар от разстояние, но не намери целта. В 72-ата Амир Рахмани стреля с глава след центриране от фаул, но не сполучи. В 86-ата Осимен също пробва воле, но то не се оказа проблем за Руи Силва.