Левски победи с 2:0 Ружомберок и в реванша на "Герена", продължавайки във втория квалификационен кръг на Лига Европа след общ резултат 4:0. Точен и в тази среща беше Давиде Мариани, който даде преднина на домакините в 32-ата минута. Във втората минута на добавеното време на мача се разписа и Дени Алар. Австрийският нападател, родом oт Славонски брод (Хърватия) ознаменува дебюта си за Левски с попадение.

Следващият съперник на "сините" ще бъде АЕК (Ларнака, Кипър), който елиминира Петроклуб (Хонещи, Молдова).

Реваншът с Ружомберок се игра пред закрити врати на "Герена", тъй като Левски изтърпява наказание от миналия сезон. На трибуните присъстваха над 300 деца под 14 г., което е позволено от правилника на УЕФА. Гостите от Словакия пък имаха агитка от 11 привърженици, които също бяха настанени в централната трибуна. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Двубоят започна с мощни скандирания "Левски, Левски" на малчуганите, които окуражаваха любимците си в синьо. Избраниците на Петър Хубчев контролираха играта в началото. В 15-ата Мариани направи пропуск, а в 28-ата атака на гостите по дясното крило завърши с опасен удар на Петер Гал-Андрежли, минал покрай лявата греда на вратата на Миятович. Стражът на националния отбор на Черна гора пази и в реванша, след като Николай Михайлов продължава да лекува контузия. За втория двубой с Ружомберок Хубчев направи само една промяна в титулярните единадесет, като този път от първата минута започна Станислав Костов. Голмайсторът пропусна гостуването в Словакия заради наказание. Тогава титуляр беше юношата Илия Юруков, който и днес получи шанс, влизайки на смяна в 72-ата минута. 

Левски успя да поведе в 32-ата минута. Отново Мариани даде преднина на "сините", както и в първата среща. Швейцарецът беше точен с левия крак, след като Крайчирик спря изведения чудесно сам срещу него Станислав Иванов. Младокът получи отлично попадане от Костов, а при опита си да преодолее вратаря, той изби и прати топката в краката на Мариани, който отбеляза за 1:0.

През втората част "сините" имаха възможност да удвоят преднината си на няколко пъти, като с два пропуска се отличи новото попълнение Здравко Димитров, който влезе на смяна.

Другият, включил се като резерва Дени Алар, който влезе в 79-ата минута, успя да се разпише във втората минута на добавеното време. Нападателят отбеляза страхотен гол в дебюта си за "сините". Хали Тиам центрира отдясно, а в наказателното поле на гостите Алар беше оставен непокрит и от воле се разписа с левия крак за крайното 2:0.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери


 

ЛЕВСКИ - РУЖОМБЕРОК 2:0
1:0 Давиде Мариани (32), 2:0 Дени Алар (90+2)

Най-интересното от реванша по минути: 
1 - Начало на срещата.
12 - Удар на Стефан Герец е спасен от Милан Миятович.
13 - Паулиньо овладя изчистена топката и стреля от 20-ина метра, от главата на Чурма тя излезе в корнер.
15 - Станислав Костов подаде на Мариани, който отправи неточен удар. 
28  Шанс за Ружомберок! Словаците направиха отлична атака, македонецът Тихомир Костадинов бе изведен вдясно и пусна по земя за Петер Гал-Андрежли, който засече с десния крак, пращайки топката край лявата греда на вратата на Левски. 
32  ГОООЛ! Левски открива резултата с гол на Давиде Мариани - 1:0! Станислав Костов пусна отлично извеждащо подаване към Станислав Иванов, той тръгна да лъже Крайчирик, вратарят леко отклони топката, която попадна право на левия крак на Мариани и той отбеляза, засичайки я в мрежата на Ружомберок. 
39 - Филип Тваржик засече с глава центрираната в наказателното поле на Левски топка, изпращайки я в аут. 
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - Край на първото полувреме.
---------------------
46 - Начало на второто полувреме.
48 - Сблъсък в средата на терена между Райнов и Петер Гал-Андрежли направи така, че футболистът на Ружомберок трябва да получи медицинска помощ.
55  Петер Гал-Анждрежли успя да се измъкне от Живко Миланов, стреля силно, за късмет на "сините" топката прелетя на метър край вратата на Миятович.
58  Новото попълнение на Левски Здравко Димитров влиза в игра, Станислав Костов излиза.
64 - Миланов подаде на Паулиньо, който стреля от изгодна позиция, но ударът бе блокиран от бранител на Ружомберок.
71  Пропуск на "сините". Станислав Иванов подаде на Мариани, с доза късмет и рикошет швейцарецът се озова на отлична позиция, топката премина встрани.
72  Паулиньо напуска терена, юношата Илия Юруков се появява на терена.
73  Извеждащо подаване за Здравко Димитров, който напредна към вратата на гостите и опита да прехвърли Крайчирик, но не успя да го преодолее. 
74  Стефан Герец пропусна да вкара. Нападателят на Ружомберок стреля от изгодна позиция, а топката като по чудо не се озова във вратата на Миятович.
75  Нов пропуск за Левски! По подобие на атаката преди четири минути, отново топката бе запратена за бързия Здравко Димитров. Той отново напредна и стреля, ала Иван Крайчирик парира удара на Димитров с крак.
78  Чудесен шанс за Ружомберок! Александър Мойжиш подаде на Адам Бренкус, който пропусна да вкара. 
79  Австрийският нападател Дени Алар дебютира за Левски. Мартин Райнов е сменен.
81  Здравко Димитров отново пропуска. Бившият играч на Септември получи подаване от Дени Алар, Крайчирик изби в корнер. 
82  Пропуск и на Мариани. Асът на "сините" прати топката край левия страничен стълб на Крайчирик, който този път остана на място.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+2  ГОООЛ! 2:0 за Левски! Дени Алар отбеляза страхотен гол в дебюта си за "сините". Хали Тиам центрира отдясно, а в наказателното поле на гостите нападателят беше оставен непокрит и от воле се разписа с левия крак.
90+3 - Край на мача. Левски победи с 2:0 Ружомберок и в реванша.


ЛЕВСКИ: 1.Милан Миятович, 20.Живко Миланов, 19.Янис Каргас, 22.Нуно Рейш, 4.Иван Горанов, 23.Хали Тиам, 70.Мартин Райнов (79  9.Дени Алар ), 8.Давиде Мариани  , 7.Паулиньо (79  77.Илия Юруков), 99.Станислав Иванов, 29.Станислав Костов (58  11.Здравко Димитров)
Резерви: 12.Петър Иванов, 39.Деян Иванов, 6.Ивайло Найденов, 10.Франко Мазурек, 77.Илия Юруков, 11.Здравко Димитров, 9.Дени Алар
Треньор: Петър Хубчев


РУЖОМБЕРОК: 35.Иван Крайчирик, 2.Александър Мойжиш, 3.Ян Масло, 19.Матей Чурма, 16.Михал Йонек, 8.Далибор Такач, 6.Кристи Косе, 10.Филип Тваржик, 20.Тихомир Костадинов, 7.Петер Гал-Андрежли , 16.Стефан Герец
Резерви: 34.Павол Кохар, 13.Матей Медленак, 29.Адам Бренкус, 30.Лукаш Койнок, 23.Филип Хашек, 22.Ондрей Новотни, 9.Мартин Регали
Треньор: Ян Хаспра 

 

София, стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов"
Съдия: Вячеслав Банари (Молдова)

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация