ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец гостува на Бетис в мач от Група „С“ на Лига Европа. Мачът на стадион „Бенито Вилямарин“ в Севиля започва в 22:00 часа. Испания е една от най-негостоприемните държави за българските клубни отбори.

Бетис е 12-ият испански тим, който ще се изправи срещу български съперник в евротурнирите. През годините родните представители са играли срещу Барселона, Реал (Мадрид), Атлетико (Мадрид), Севиля, Валенсия, Атлетик (Билбао), Реал Сосиедад, Виляреал, Осасуна, Сарагоса и Еспаньол.

До момента само в два случая български отбори са успявали да елиминират съперници от Испания. През сезон 1973/74 Берое отстранява Атлетик (Билбао) във втория кръг на КНК след 3:0 в Стара Загора и загуба с 0:1 като гост. През сезон 1981/82 ЦСКА се справя с Реал Сосиедад в първия кръг на КЕШ. „Армейците“ печелят у дома с 1:0 и правят нулево равенство в Испания.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Именно това реми в Сан Себастиан е единственият случай, в който роден тим не губи при визита в Испания в евротурнирите. Сега Лудогорец ще опита да стане вторият български представител, тръгнал си от иберийската държава без поражение.

„Орлите“ имат и историята на своя страна, след като в първия си мач от групата победиха Рома с 2:1. В предишните два случая, в които разградчани започнат с успех в груповата фаза на Лига Европа, Лудогорец печели и втория. През 2013 г. стартът в групите беше успешен – 2:0 срещу ПСВ Айндховен, което беше последвано от победа с 3:0 над Динамо (Загреб). Шест години по-късно „орлите“ разбиха ЦСКА (Москва) с 5:1 в първия си мач, а във втория диойде успеха с 3:0 над Ференцварош. И в двата случая разградчани излязоха от групата.

Real Betis BalompiéБЕТИС – ЛУДОГОРЕЦPFK Ludogorets 1945 Razgrad

Днес от 22:00 часа по bTV Action
Севиля, „Бенито Вилямарин“
Съдия: Андрис Трейманис (Латвия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Бетис: Браво, Руибал, Пецела, Фелипе, Миранда, Акуку, Карвальо, Енрике, Хоакин, Родри, Жозе
Контузени: Камараса, Фекир, Хуанми, Виктор Руис, Сабали
Наказани: няма

Лудогорец: Падт, Витри, Вердон, Недялков, Сисиньо, Пьотровски, Шоу, Текпетей, Каули, Десподов, Тиаго
Контузени: Гонсалвеш
Наказани: няма

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК