ЦСКА отправи предупреждение към феновете си преди реванша с Осиек. "Избягвайте конфронтации с местни запалянковци и не се поддавайте на провокации", написаха "армейците" на официалния си сайт.

ЦСКА ще излезе в изцяло червен екип в реванша срещу Осиек тази вечер, информира cska.bg. Двубоят от втория квалификационен кръг на Лига Европа е от 21:45 часа и ще бъде предаван директно по bTV Action. "Червените" имат аванс след победата с 1:0 в София.

Домакините ще облекат синьо-бели фланелки, сини гащета и бели чорапи за важния двубой. Това беше уточнено на техническата конференция преди мача.

Делегат на срещата ще бъде Еугени Уестеринк (Холандия). Четиримата съдии са от Австрия - Роберт Шьоргенхофер (главен), Маркус Гучи (първи асистент), Анел Беганович (втори асистент), Феликс Оушан (четвърти). За съдийски наблюдател е назначен руснакът Юри Бискаков. 

На "Градски врът" ЦСКА ще бъде подкрепян от 700 фенове, колкото билета отпуснаха домакините за гостуващите привърженици. Агитката на ЦСКА ще бъде разположена в сектор "SJEVER/NORTH", а влизането на стадиона ще става през вход "G4". След като в София бяха продадени 500 билета за мача, останалите 200 ще бъдат пуснати в продажба на касата на стадиона в 15:00 часа.

На техническата конференция представителите на УЕФА обърнаха специално внимания на сигурността на феновете на ЦСКА преди, по време на и след края на двубоя. Те изрично предупредиха местните полицейски власти да засилят мерките за сигурност и да осигурят ескорти за привържениците на "червените", за да могат безпроблемно да стигнат до стадиона и да отпътуват за България след мача.

"Хърватското законодателство и органи на реда са доста стриктни по време на спортни събития, затова апелираме да се спазват утвърдените местни порядки. При проверка покажете документа за самоличност, който е вписан в билета ви! Излишно е да се казва, че за нарушение се счита притежаването и употребата на алкохолни напитки, наркотици и пиротехнически изделия, оръжия и други средства, подходящи за причиняване на нараняване и насилие, както и създаване на безредици. Забранено е също така внасянето на флагове, знамена и транспаранти с неприемлива тематика и символика.

В Хърватия може да се стигне до недопускане на стадиона и дори задържане на лица, които имат по видимите части на тялото си татуировки със символи, знаци и съдържание, подбуждащи или проповядващи омраза и насилие на расова, национална, етническа или религиозна принадлежност.

Призоваваме ви да избягвате конфронтации с местни запалянковци, да не се поддавате на провокации и да преживеете емоционални и запомнящи се мигове по време на пътуването си в подкрепа на любимия отбор", добавиха от ЦСКА.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020