УЕФА обявиха съдиите, които ще ръководят двата мача от плейофите за влизане на групите в Лига Европа между Лудогорец и Жалгирис.
 
"Орлите" бяха изненадани с познато име - Иван Кружляк. Реферът от Словакия ще надува свирката в първата среща в Разград на 18 август (четвъртък) от 20:45 часа. Той вече е ръководил мач на Лудогорец, макар и преди 9 г., когато българите победиха с 2:0 ПСВ Айндховен в груповата фаза на Лига Европа.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

През 2020 г. Иван Кружляк свири и друг плейоф за място в групите на Лига Европа с участието на наш отбор. Той ръководи победата на ЦСКА с 3:1 над Базел в Швейцария, която класира "армейците" в група в компанията на Рома, Йънг Бойс и Клуж.  

На "Хювефарма Арена" помощници на Кружляк ще бъдат сънародниците му Бранислав Ханцко и Ян Позор. Четвърти съдия е Петер Кралович, също от Словакия. 

Ревъншът в Литва Жалгирис - Лудогорец е поверен на германеца Харм Осмерс, който също е познато име на разградчани. През 2021 г. той е главен съдия срещу Мура (0:0) във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. 37-годишният Осмерс е ръководил 78 мача в Бундеслигата.

Реваншът в Литва ще се играе на 25 август от 19:00 часа наше време.

Асистенти на Осмерс ще бъдат Роберт Кемптер и Доминик Шаал, а четвърти съдия - Роберт Шрьодер. Цялата съдийска бригада е от Германия.

Немският арбитър ръководи и загубата на Локомотив (Пд) с 1:2 от Тотнъм на 17 септември 2020 г., когато поряза "смърфовете", отсъждайки дузпа за тима на Жозе Моуриньо и показвайки два червени картона на играчи на пловдивчани.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК