Домакините от Будучност си направиха нова гавра с футбола, а УЕФА тихомълком я одобри. Това стана ясно след развитието на сагата къде да се проведе днешната среща реванш от втория предварителен кръг на Лига на конференциите между черногорците и ЦСКА 1948.

Преди два дни се разбра, че теренът, на който трябваше да се играе мачът, не отговаря на изискванията на УЕФА, тъй като тревното покритие е в много лошо състояние. Поради тази причина европейската централа го премести на 13 километра от “Под Горицом”, където е “ДГ Арена” - стадионче с 1300 лицензирани места.

Уж било за доброто на футбола, но не съвсем. Sportal.bg реши да направи инспекция, която показа, че тревното покритие на новото съоръжение не е по-добро от това на старото. На него има участъци, върху които тревата липсва, а на други се виждат бурени.

Още повече, че на “ДГ Арена” се игра двубой от евротурнирите и вчера. Правилата гласят, че на един и същи терен не могат да се състоят два мача от Европа в рамките на по-малко от 48 часа. Домакините нарушиха още куп други футболни закони, един от които гласи, че са длъжни да осигурят тренировка за госта на терена, който ще приеме и официалната среща.

Това не се случи и “червените” проведоха снощното си занимание на спортната база, където се подготвя националният тим на Черна гора. И там тревното покритие не е в цветущо състояние, но е доста по-добро от тези на “Под горицам” и “ДГ Арена”.

Именно на него във вторник се състоя реваншът от Лигата на конференциите между Дечич и Динамо (Батуми). Нашата медия научи, че ръководството на ЦСКА 1948 е поискало мачът да бъде пренасрочен на това стадионче. Домакините от Будучност обаче били твърдо против, а изненадващо и хората от УЕФА взели тяхната страна.

Така двубоят на практика се прехвърля от една нива на друга за сметката на съоръжение, което не само е по-близо до стадион “Под Горицом”, но е и с далеч по-добро тревно покритие.

Подозренията са, че Будучност прави всичко възможно срещата да не се играе на нормален терен и по този начин да се минимизират спортно-техническите предимства на противника. Но е неясно защо УЕФА се поддава на провокациите от страна на черногорците.

Припомняме, че първият сблъсък в София завърши с минималното 1:0 в полза на ЦСКА 1948 и днешният реванш от 22 часа българско време ще е доста напрегнат.